Novosti u projektu


Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu!

objavio 15. svi 2017. 15:57 Dejana Kurtović   [ ažurirano 11. lis 2017. 02:30 ]

Pravilnik natječaja

Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu!

Opća pravila za natjecatelje

Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu!


Zbog slabog odaziva sudionika na natječaj Snimi film i opremi školsku knjižnicu, molimo sudionike da se odazovu našem natječaju u zadnji čas - prijave produljene do petka 28. 7. 2017. godine.

1.              Organizator natječaja „Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu!“ je nacionalni koordinator projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“ u sklopu Hrvatske mreže školskih knjižničara (u nastavku HMŠK). Natječaj se održava u sklopu HMŠK-ovog projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“.

2.              Natječaj počinje 15. svibnja 2017., a završava 15. srpnja 2017. U tom periodu radovi će se moći prijavljivati.

3.              Pobjednik natječaja će biti proglašen za vrijeme Mjeseca školskih knjižničara početkom listopada 2017. na službenoj web stranici projekta.

4.              Natječaj je virtualnog karaktera i svi filmovi moraju biti postavljeni (uploadani) na Youtube kanal s oznakama (ključnim predmetnicama): Čitamo mi, u obitelji svi, Family reading time i Elementary school.

5.              Pravo sudjelovanja imaju škole čiji su knjižničari članovi HMŠK-a koji su sudjelovali u projektu „Čitamo mi, u obitelji svi“ u zadnjih pet godina te svi ovogodišnji sudionici projekta.

6.              Autori i glumci mogu biti učenici trećih, četvrtih i petih razreda sa svojim obiteljima, uz mentorstvo svojih učitelja i knjižničara.

7.              Mladi autori pozivaju se da nam na zabavan, originalan, maštovit i inovativan način kroz film prikažu ljepotu obiteljskoga čitanja sudjelujući u projektu „Čitamo mi, u obitelji svi“.

8.              Film smije trajati najduže 5 minuta. Treba sadržavati naziv, početnu i odjavnu špicu sa svim potrebnim podatcima. Film ne smije biti stariji od 1. rujna 2016.

9.              Film se treba postaviti na Youtube kanal, a link (poveznica) filma zajedno s traženim podacima poslati organizatorima online obrascem.

10.          Uz link treba poslati podatke o školi (naziv i adresu škole) te podatke o autoru/ima i glumcima (ime i prezime te razred).

11.          Svaka škola može prijaviti do tri ostvarenja na natječaj, i to u kategorijama: igrani film, dokumentarni film, eksperimentalni film, namjenski film i glazbeni spot.

12.    Prijava radova odvija se preko online obrasca do 15. srpnja 2017: https://goo.gl/forms/w4ET5n5CInUSBXDB3. Svaki film prijavljuje se na zasebnom obrascu. Za sve nedoumice pošaljite upit na mail adresu projekta: cmuos@knjiznicari.hr

13.          Sadržaj materijala mora biti na hrvatskomu standardnomu jeziku, eventualno na jezicima manjine i/ili na dijalektu, obavezno uz titlove.

14.          Pobjednika natječaja odabrat će stručni žiri koji se sastoji od pet članova iz redova: organizatora, uglednih sponzora i filmaša.

15.          Dodijelit će se glavna nagrada (poklon bon za opremanje knjižnice u protuvrijednosti od 1.000 kn) te četiri utješne nagrade (u protuvrijednosti 500 kn, 400 kn, 300 kn i 200 kn) na svečanoj završnici. Nagrade se ne mogu zamijeniti za novac. Eventualne troškove dostave snosi dobitnik.

16.          Autori nagrađenih filmova (najviše do tri autora po filmu) primit će nagradu za svoj trud, primjerenu njihovoj dobi (u protuvrijednosti 500 kn po autoru).

17.          Nagrada se preuzima na završnoj dodjeli nagrada, ili u dogovoru s HMŠK. Rok za preuzimanje nagrada je 30 dana od dana objave pobjednika.

18.          Radove postavlja i prijavljuje školski knjižničar škole (u daljnjem tekstu prijavitelj)

19.          Prijavitelj mora biti fizička osoba, državljanin Republike Hrvatske.

20.          Prijavitelj je odgovaran poštovati autorska prava za prijavljene materijale, kao i za materijale koji se koriste unutar prijavljenih materijala.

21.          Ciljevi izrađivanja ovih video-uradaka su:

·     poticanje razvoja digitalnih i informacijskih kompetencija učenika

·     poticanje kreativnosti

·     poticanje čitanja i ljubavi prema knjigama

·     promoviranje projekta obiteljskog čitanja

·     promoviranje knjižnice kao ugodnog mjesta za čitanje i druženje

·     obnova knjižničnog inventara

22.          Prijavljeni materijali ne smiju sadržavati:

·                 sadržaj namijenjen upotrebi u komercijalne svrhe

·                 sadržaj diskriminatornog ili uvredljivog sadržaja na rasnoj, religijskoj, nacionalnoj, spolnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

·                 sadržaje eksplicitno seksualnog i neprikladnog jezika i sadržaja

·                 materijal ne smije promovirati niti prikazivati nasilje

23.          Organizator natječaja pridržava pravo trajnog pohranjivanja videa radi zaštite i čuvanja, kao i pravo da ga prebaci na odgovarajuće video i elektroničke medije radi prikazivanja na filmskim projekcijama i korištenja u edukacijske svrhe i u promotivne svrhe u sklopu projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“.

24.          HMŠK nije odgovoran za prijavljene materijale za koje prijavitelj ne posjeduje autorsko pravo kao niti za materijale u kojima se koriste sadržaji za koje prijavitelji nemaju regulirana autorska prava.

25.          U slučaju nastupa okolnosti za koje HMŠK nije odgovoran, odnosno koje nije mogao predvidjeti, spriječiti, otkloniti ili izbjeći, HMŠK može privremeno ili trajno prekinuti natječaj te o tome na odgovarajući način obavijestiti javnost.

26.          Ako prijavljeni materijali ne ispunjavaju zadane kriterije, organizator zadržava pravo izuzeti ih iz daljnjeg natjecanja bez posebnog obrazloženja.

27.          Sudjelovanjem u natjecanju, prijavitelj prihvaća gore navedena pravila.

U prvom će krugu organizatori natječaja diskvalificirati filmove koji nisu u skladu s pravilima natječaja i ne zadovoljavaju osnovne kriterije.

Nakon eliminacijskog kruga, preostale će filmove pregledati stručni žiri natječaja na temelju kriterija za ocjenjivanje i odrediti pobjednike natječaja.

Svi materijali prijavljeni na natječaj trebaju biti objavljeni pod otvorenom licencom (licencom otvorenog tipa) koja određuje korištenje sadržaja od strane drugih uz imenovanje vlasnika i obavezu dijeljenja na način da imenuje originalnog vlasnika. Takva licenca dopušta slobodno korištenje i dorađivanje od strane drugih, za nekomercijalnu distribuciju i u komercijalne svrhe (kao npr. Creative Commons licence).

Napomena: Stručni žiri će evaluirati prijavljene filmove u razdoblju od 20. srpnja do 20. rujna 2017. godine. Molimo sve koji prijave svoje filmove da ga u tom periodu ne mijenjaju. Hvala!

Učinimo zajedno knjižnicu ugodnim mjestom za čitanje!

Učinimo zajedno knjižnice ugodnim mjestima za čitanje!

Božićna čestitka 2015.

objavio 21. pro 2015. 17:28 Dejana Kurtović   [ ažurirano 21. pro 2015. 17:35 ]

SVE NAJBOLJE U NOVOJ GODINI, PUNO USPJEHA I PREDIVNIH PRIČA
ŽELE VAM KOORDINATORICA PROJEKTA
Dejana Kurtović
I PREDSJEDNICA HRVATSKE MREŽE ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA
Ivana Vladilo

Čestitke

Čestitka-HMŠK

ČMUOS na UDK02

objavio 26. stu 2015. 16:40 Dejana Kurtović   [ ažurirano 26. stu 2015. 17:42 ]

Za potrebe projekta napravili smo i stranicu našeg projekta na glavnom repozitoriju naše Udruge www.knjiznicari.hr pod nazivom UDK02

Na sljedećoj stranici: http://www.knjiznicari.hr/UDK02/index.php/%C4%8Citamo_mi,_u_obitelji_svi možete dobiti kratki uvid u naš projekt, vidjeti razne poveznice (na prezentacije, brošuru, plakate, radove, kao i na učeničke radove raspoređene po predmetnicama Čitamo mi, u obitelji2014: http://www.knjiznicari.hr/UDK02/index.php/Predmetnica:%C4%8Citamo_mi,_u_obitelji_svi2014., Čitamo mi, u obitelji2015: http://www.knjiznicari.hr/UDK02/index.php/Predmetnica:%C4%8Citamo_mi,_u_obitelji_svi2015, i sl.)

Čitajmo se


Pratite nas i čitajte!

Reci to glasno

objavio 18. stu 2015. 23:31 Dejana Kurtović   [ ažurirano 18. stu 2015. 23:32 ]

Glasajte za naš plakat! :) Neka cijela Hrvatska čuje za nas! ;)

http://www.recitoglasno.com/plakat/6585

Reci to glasno

Čitajmo zajedno kroz projekt poticanja čitanja: „Čitamo mi u obitelji svi"

objavio 12. ruj 2014. 03:36 Dejana Kurtović

Na stranicama Portakla za škole kolegica iz Vukovara Jelena Cvrković napisala je sljedeći članak: http://www.skole.hr/vijesti/od-svuda?news_id=10315

Kratki uvod u tekst: "Pozivaju se svi školski knjižničari, učitelji i učenici osnovnih škola, njihovi roditelji, braća, sestre, bake, djedovi i ostali članovi obitelji da se uključe u projekt poticanja čitanja „Čitamo mi, u obitelji svi“."

Oznažimo kulturu čitanja


Puno hvala Jeleni!

Wordle

objavio 30. sij 2014. 18:16 Dejana Kurtović   [ ažurirano 30. sij 2014. 18:19 ]

Wordle: Čitamo mi, u obitelji svi

Čitamo mi, u obitelji svi na Pinterestu

objavio 14. ruj 2013. 19:21 Dejana Kurtović   [ ažurirano 14. ruj 2013. 19:23 ]

Kliknete sljedeću ikonicu i pogledajte našu stranicu na Pinterestu: www.pinterest.com/cmuos

1-7 of 7