Spezialized S-works epic wc


Jeg har i 2014 sesongen hatt glede av å kjøre denne S-works Epic wc både i rundbane og maratonritt og dette er utvilsomt den mest komplette rittsykkel jeg noen gang har kjørt. Den er ferdig race rigget for rundbane eller maraton og den vil hele tiden at det går fort. Du merker det når du setter deg på sykkelen første gang at den drar deg opp i fart - ikke fordi du må men fordi det er gøy. Den er lett stiv og veldig responsiv og brain systemet fungerte 100 % hele sesongen. Var veldig imponert over hvor bra dette fungerte - dønn stiv på vei og rolig underlag og demping så fort det ble litt ujevnt. Ingen tvil at dette gjorde sykkelen raskere.

XX1 systemet infridde også til fulle og er det ideelle valget i alle fall for rundbane. Jeg valgt å bytte drevet foran til 32 før noen ritt med bratte men egentlig fungerte det veldig greit med 34 som sykkelen leveres med. Ved maratonritt kan man med fordel sette på 36 drev som gir litt mer tråkk nedover. Drevet kan enkelt skiftes uten å løsne kranken.

Roval carbonhjulene er svært lette og stive og gir et supersolid inntrykk. Tross mange tøffe ritt så hadde jeg ingen problemer med hjulene . de virker gjennomsolide. Det var imidlertid litt trangere å få på enkelte dekk og jeg måtte av og til benytte dekkspake for å få de over felgkanten.


Braindemperen bak har 4 innstillinger å velge mellom men jeg endte som oftest opp med enten den stiveste eller den mykeste. Her kunne man ønsket seg en remote kontrol som muligjorde skifte fra styret uten å stoppe. WC sykkelen har noe brattere styrevinkel enn epic marato og jeg var litt skeptisk til dette men må innse at det gjorde sykkelen kjappere og mer leken i terrenget. Prismessig er sykkelen for dyr for mange men den er også ganske spesiell.

I bunn og grunn den komplette rittsykkel og kanskje den råeste terrengsykkelen på markedet. Jeg har i alle fall ikke kjørt noe råere.
Om du tar turen innom Bull Ski og Kajakk så kan de hjelpe deg med den optimale julegaven til deg selv:)

Tekniske data finner du her.
Her finner du info om hvordan brain demperen virker og hvordan du stiller den inn.
https://www.youtube.com/watch?v=O-pFW2JKvOk