Spezialiced Expert Epic

Spezialiced Epic Expert er en svært god allround sykkel for sti og konkurranse. Sykkelen er ca 1,5 kg tyngre enn sin "bror" S-works men har utover noe tyngre komponenter samme geometri som W-works epic maraton. Her får du en superbra sykkel for pengene og denne utgaven i matt sort med sorte carbonfelger er rett og slett RÅ! Ramma er i carbon men baktriangelet og kjedestaget er i aluminium.

Den har brain dempersystem foran og bak  Bakdemper er helt identisk S-works med 4 ulike innstillinger. Foran har den en noe eldre versjon av Brain ved at du ikke kan skru brain av-delvis på - på fra sykkelsetet. Du må stoppe og justere denne på undersiden av demperen. Dette er en liten ulempe om du bruker den til ritt.

Sykkelen klatrer svært godt i terrenget og den er stabil og stødig utfor. På grunn av den noe slakere vinkelen enn wc èn så virker den litt mindre nervøs nedover. Spesielt med 2,35 Hans Dampf dekk - det føles veldig trygt selv om det er litt sleipt underlag.


Sykkelen er levert med SRAM 2-delt krank og XTR bakveksler. Om jeg hadde kunnet velge så ville jeg hatt kun ett drev foran og 11 bak. Etter å ha kjørt en del med XX1i år  så blir det litt nedtur når kjedet sadig detter ned på lilleskiva spesielt når du kjører hardt i terrenget. 

Felgene er Roval carbonfelger - dønn stive og virker veldig solide.
Minus er bremsene fra Magura . de har et opphengssystem med en kule som sitter i en plastforing. Dette overfører kraften fra bremsehendel til stempel. Her har den blitt presset ut av plastforingen og da er det ikke mulig å få den til å sitte i sporet. Virker som en svært lite robust patent og jeg må skifte ut noen deler her. Har 
løst det midlertidig med en strikk rundt hendelen som hindrerden å gå helt ut.

Men det er en utrolig morsom sykkel som virker å tåle en støyt - 
Totalt sett en rå sykkel til en ok pris. For tekniske data se her