TUB Racing sykkelkoffert


Jeg har i et halvt års tid hatt anledning til å teste ut "TUB Racing" sykkelkoffert fra Supersport som virkelig har svart til mine forventninger så langt. 
Kofferten skal først og frems sikre en trygg transport av sykkelen på reisen slik at den kommer frem uten skader. 
Her tror jeg imidlertid mange leverandører overdriver denne betydningen ved at den bygges så solid og sikker at vekten blir veldig høy og derved ikke så brukervennlig. TUB Racing veier kun 7,5 kg.


Jeg har satt opp noen kriterier jeg mener er av betydning:
- Sikker (nok) transport
- Lav vekt
- Enkel å pakke i 
- Enkel å transportere rundt.

I "TUB Racing" har jeg funnet en koffert som møter alle disse kriteriene på en bra måte. Den er bygget i et lett men likevel støtabsorberende materiale. Den vil ikke ha samme styrke / motstand mot belastning som en stiv koffert men er bedre enn mange ordinære myke kofferter. Den lave vekten (7,5 kg) gjør at den med sykkel samt noe verktøy og tilbehør kommer greit under 25 kg totalvekt.
Den er lett å pakke i og man kan pakke ned sykkelen svært raskt om det er nødvendig. 

Hjulene festes på den ene siden av kofferten og som vanlig må man huske å ta ut hurtigkoblingene samt slippe ut luft av dekkene. Bagen har en støpt form på en side tilpasset 26 " terreng eller landeveishjul. Det ville vært en fordel om de fikk en versjon tilpasset 29 " terreng men det går likevel veldig greit å få ned 29 hjul i den eksisterende kofferten om man slipper ut en del luft. 

Har man dekk med "tetteguffe" så vil jeg anbefale å ta ut guffa før avreise slik at man unngår at dette renner ut i kofferten. 
Jeg pakket greit ned en 29" spezialiced epic fulldemper men valgte da å løsne dempegaffelen fra styrerøret.


Delene festes greit på hver sin halvside av kofferten og når man har festet det som skal stroppes fast, så slår man kofferten sammen og drar igjen glidlåsen - ferdig! 


Det finnes noen sikkerhetsklemmer som man så stropper igjen utenpå glidelåsen. 
Kofferten leveres med ett sett små trillehjul på en ende slik at den greit kan trilles som en koffert- dvs løfte opp i forkant.

Med en prislapp på ca 2300,- så er dette absolutt en koffert som gir bra " value for the money".Kontakt www.supersport.no