Sykkel

Generelt er det viktig å sjekke at sykkelen er i god stand før man drar på tur. Sjekk spesielt dekk og bremseklosser - at disse ikke er unødig slitt. Det er også viktig å sjekke at alle girene fungerer greit og at ikke kjede eller krans/drev er så slitt at girene glipper ved belastning. Alt som er nevnt nå er slitedeler som man må sjekke regelmessig og bytte ut ved visse tidspunkt for å opprettholde en trygg og sikker funksjon av sykkelen som fremkomstmiddel.

For turer i alpene er det nødvendig å ha en terrengsykkel med gode dekk og gjerne litt grovt mønster foran for bedre grep på løse gruspartier. Det er også absolutt å anbefale å ha en dempegaffel foran da dette gir langt sikrere veigrep ved oppnremsing samt langt bedre komfort enn en stiv gaffel. Velger man en fulldemper har man nok en optimal sykkel for slike turer men helst ikke for tung sykkel da det er mye klatringer.  

Sykkelens girutvekslingen er viktig og her må man se til at man ikke har for tung utveksling på det letteste giret da det er bakker med over 20 % stigning i kortere perioder. Det er også å anbefale å kjøre lettere gir over så mange dager.

Før turen må man sjekke at demperne er i orden og ikke har lekkasje da det kan være vanskelig å få fikset på dette når man befinner seg på "europas tak". 

Se ulike tips under fanen "Teknisk" for skifte av dekk og bremseklosser.