Slovenia 2020 - Etappedetaljer

Nedenfor er programmet og oversikt over etappene på turen
Det vil bli gjennomføre befaring og sjekk av området syd i Kroatia i påsken så det kan bli noen endringer i rutevalg og stoppesteder for etappe 5-7, men det vil ikke bli endringer som medfører lengre etapper enn det som er opplistet.

Nedreise Lørdag 30.05 - Ankomst Pula på kvelden.
Vi flyr ned med Norwegian fra Gardermoen kl 17.20 og ankommer Pula (Cro) kl 20.00. Her vil vi møte Blaz på flyplassen og vi blir kjørt til Bohinj Bistrica der  vi skal innlosjere oss på det flotte 4 stjerners hoteller - Bohinj Eco Hotel. Vi rekker naturligvis ikke middagen på hotellet siden vi ankommer rundt midnatt, men det vil stå kald mat til alle på rommene når vi kommer frem.

Dag 1 Søndag 31.05
Rundtur i Bohinj Valley ca 50 km 
Etter en god frokost vil vi starte dagen med å ta ut syklene og rigge disse klare for avgang. Deretter sykler vi en god runde gjennom den fantastisk vakre Bohinj dalen - både "upper valley" og "lower valley" og også den vakre Jezero innsjøen innerst inne i dalen. 

Dag 2 Mandag 01.06
Rundtur på sykkel ca 70 km 
Denne dagen skal vi ta en rundtur i fjellene og åsene rundt Bohinj. Detaljer kommer senere men det vil sannsynligvis bli et besøk ved det flotte skiskytteranlegget i Pokljuka.

Dag 3 Tirsdag 02.06
Fottur i Bohinj
Vi har tradisjonelt lagt inn en fottur , så også i år. Denne gangen skal vi bevege oss over til sør-vestsiden av Bohinj Valley men som tidligere blir det en tur der vi kommer opp mot 2000 moh. 

Dag 4 Onsdag  03.06
Bohinj - Ljubljana - 69 km
Denne dagen pakker vi bagasjen i bilen og starter turen sydover mot Kroatia med en sykkeletappe til Slovenias hovedstad Ljubljana. 
Vi starter med å klatre oppover åssiden på nord-østsiden av Bohinj Bistrica over passet Sorica. Vel oppe etter en klatring på drøye 650 m, kan vi nyte fine serpentiner ned på nordsiden av åsen og vi kan skue innover i det flatere partiet inn mot Ljubljana. Vi overnatter på det sjarmerende Guesthouse Stari Tisler i sentrum av Ljubljana og får derved en god mulighet for å se oss litt rundt i denne flotte hovedstaden.
      

Dag 5 Torsdag 04.06
Ljubljana -  Ilirsk
a Bistrica ( tog) - Njivice (Cr) - ca 70 km på sykkel
Denne dagen skal vi "jukse" litt for å kunne nyte mer av den kroatiske kysten ved å ta toget deler av etappen. Vi satser på å ta toget fra Ljubljana til Ilirska Bistrica på morgenen og deretter sykler vi fra Ilirska Bistrica til Njivice som ligger ute på øya Krk,  en sykkeltur på ca 70 km. 


Dag 6 Fredag 05.06
Njivice - Cres - Brestova - ca 65 km sykkel
Denne dagen skal vi få nyt kystlandskapet av Kroatia på sitt beste.  Vi sykler først ca 25 km der vi krysser over øya Krk til Fährhafen Valbiska.  Her tar vi ferge over til øya Cres og havnebyen Merag, før vi sykler videre opp på åsene og nordover mot havnebyen Porozina. Her tar vi på nytt farge inn til fastlandet før vi sykler de siste 8 km opp i åsen til hotellet Hotel Flanona. 
 Cres Island.
Dag 7 Lørdag 06.06
Brestova - Pula airport ca 65 km
Denne dagen sykler vi fra vår siste overnatting og helt frem til flyplassen i Pula. 

Siden flyet går først kl 20:40 så har vi hele dagen til rådighet. Vel fremme skifter vi enkelt til reisetøy, leverer syklene til utleier som vil komme til flyplassen for å hente disse før vi sjekker inn for hjemreisen.


Påmelding
For påmelding eller andre spørsmål og henvendelser om turen, ta gjerne kontakt med Jon på jon.gravdal@zid.no.


Zid AS er medlem av Reisegarantifondet. Vilkårene gitt av Pakkereiseloven § 9 på standardisert skjema finner du her.

Comments