Rutebeskrivelse & praktisk informasjon

                 


Dag 1 - 29.08  Fly fra Oslo Gardermoen direkte til Verona kl 10:10  - ankomst kl 12:50
Verona - Soave - ca 40 km

Etter ankomst flyplassen så finner vi Stephan og alle leiesyklene utenfor flyplassen der vi skifter og tar en liten matbit før vi setter oss på syklene i retning Soave. Vi skal bo på vingården Az Agr MonteTondo ca 2 km fra Soave sentrum. Når vi ankommer gården så har jeg bestilt  vinsmaking samt litt enkel mat. Vi går inn til byen Soave litt senere for eventuelt påfyll av mat og drikke. Soave er en gammel by der gamlebyen ligger innenfor murene av den gamle borgen. For de som har vært med en sykkeldag før så er det mye likhet med Neuf Brisach i Alsace. Det er virkelig verdt en stopp i denne flotte byen.

Dag 2 - 30.08 , Soave - Fumane - ca 55 km
Vi Sykler litt opp i åsene og delvis krysser oss gjennom utallige vinmarker vestover til hjertet av Valpolicella området der vi skal overnatte 2 netter på vingården Costa degli Ulivi. VI testet ut denne gården nå i påsken og bedre følelse av å være på vintur kan man ikke få enn her med  vinrankene ca 10 m fra soverommet. Gled dere!
På kvelden skal vi ned til Verona sentrum og nyte "La Traviata" på utendørsoperaen så denne dagen blir det enkel bespisning i forkant av operaen.

Dag 3 - 31.08 Rundtur i Valpolicella
Vi legger opp til en rundtur i åsene rundt for å utforske dalene og området som produserer noen av verdens beste rødviner - Valpolicella. Antar Trygve vil ha noen planer for dagens vinariske aktiviteter. Det vil bli mulighet for å ta en kortere tur for de som ønsker å hvile kroppen litt eller rett og slett også slappe av og nyte dagen til fots i området rundt vingården. Vi skal spise på hotellet på kvelden.


Dag 4 - 01.09 Fumane - Garda
Vi beveger oss videre østover retning Gardasjøen og Bardolino området.


Dag 5 - 02.09 Hjemreise Milano Malpensa - Oslo direkte kl 14:05 - ankomst kl 16:45
Vi trenger 2,5 time til flyplassen så antatt avgangstid med buss er ca kl 09.00


Oversiktskart over hele ruta fra torsdag til mandag. (kommer senere..)
Det kan bli mindre endringer og korrigeringer i rutevalg.

Til denne turen er det ikke nødvendig å ha med verktøy og sykkelslanger da dette medfølger i følgebilen til Stephan. Dere trenger heller ikke sykkelsko da leiesyklene har vanlige pedaler. Det er greit å sykle i joggesko.
Det eneste dere bør huske på er å ta med er egen sykkelhjelm! 

Følgende sykkelrelaterte saker bør også pakkes i kofferten: Sykkeltøy - gjerne minst 2 sett slik at du kan bytte på. Husk også super eller ulltrøye, regnjakke, regnbukse samt buff og gode hansker "in case of bad weather". 

Solbriller og solkrem kan også være veldig greit å ha med seg. 

Stephan er klar og godt forberedt som vanlig og har med seg godt med forsyninger i varebilen.

Comments