Alsace 2017

Dag 1 Onsdag 26.04 - Flyreise Oslo - Basel Mulhouse via Amsterdam.
Flyet går fra Gardermoen kl 17.15 og etter mellomlanding i Amsterdam så ankommer vi Basel ca kl 22.00 og tar oss da frem til Hotel Tivoli i Hunigue som ligger kun 6 km fra flyplassen. Det vil bli organisert felles transport fra flyplassen. Her møter vi vår alltids tilstedeværende altmuligmann Stephan som har alle syklene klare innen neste morgen.

Link til hotellet i Huinigue finner du her:

Dag 2 - Hunigue - Rouffach 
Dagens etappe er på ca 60 km og vi vil i store deler av etappen følge utraffikerte sykkelveier i flott natur.
Etter en god frokost møtes vi for utdeling av sykler og trøyer og etterhvert kommer vi oss avgårde nordover den fagre Rhindalen.
Vi vil overnatte på Hotel Ville de Lyon som er bygget opp på et gammelt postkontor. 

Link til hotellet i Rouffach finner du her.Dag 3 - Rouffach - St Hippolyte
Dagens etappe vil gå gjennom byene Colmar, Kaysersberg - (der vi inntar dagens lunch) , Riquewihr og Ribeauville før vi lander på hotellet Val Vignes midt oppe i vinmarkene i byen Saint- Hippolyte med flott utsikt over dalen. Vi vil over store deler av dagen følge den historiske Weinstrasse og er stort sett omgitt av vinranker hele dagen.


Link til hotellet i St Hippolyte finner du her.Dag 4 - Saint Hippolyte 
Lørdagen blir en "fridag" der hver og en kan gjør det de vil - enten ta en tur til de gamle byene i nærheten, sitte på cafë og nyte stemningen eller ta en liten tur på sykkelen. For de som ønsker, blir det lagt opp til en rundtur på lørdagen enten opp i åsene eller til de nærliggende byene nord for St Hipolyte.
Dag 5 - St Hippolyte - Neuf Brisach
Denne dagen skal vi først sykle nordover gjenneom byen Selestat - deretter opp til .. der vi krysser Rhinen. Vel over på den andre og tyske siden vender vi kursen sørover igjen og følger Rhinen i flere kilometer ned til byen Brisach. Her tar vi oss over Rhinen igjen og tilbake til Frankrike og inntar byen Neuf Brisach som er en gammel festningsby forøvrig på verdensarvlisten. Vi vil her bo på det sjarmerende hotellet Hotel aux 2 Roses. 

Link til hotellet i Huinigue finner du her.

Dag 6 - Neuf Brisach - Basel Mulhouse
Turens siste dag går da rett sørover på fine sykkelstier gjennom skogsområder bed til flyplassen. Vi satser på å være fremme ved flyplassen ca kl 12.45.

Comments