Slovenia 16 - Dag for dagDag 1 Lørdag 10.09 Nedreise - Ankomst Bohinj på kvelden.
Vi flyr ned med Norwegian fra Gardermoen kl 17.20 og ankommer Pula (Cro) kl 20.00. Her vil vi ble hentet av 2 stk minibusser og kjørt til hotellet i Bohinj en tur som nok tar 4 timer. Vel fremme på Bohinj Eco Hotel får vi en liten enkel matbit får vi inntar senga.

Dag 2 Søndag  11.09 Rundtur via Bohinj Lake
Vi vil starte denne dagen med å kjøre bilen ned til Bohinj Lake der vi vil hente ut leiesyklene våre. Etter at alle har fått riktig sykkel så vil turen fortsette langs Bohinj Lake inn til Savica Waterfall innerst inne i dalen. Vi må gå på bena de siste metrene opp til selve fossen. Deretter må vi sykle tilbake til Jezernika som ligger helt i nordenden av den vakre innsjøen. Lunch vil bli inntatt fra bilen enten i "Lower" eller "Upper valley". Etter lunch skal vi klatre litt i skogsidene på sørsiden av "Upper valley" og får anledning til å se de flotte lansbyene som ligger rundt denne perlen av en dal. Sykkelturen den første dagen vil bli på ca 50-55 km og middels lett siden det er første dagen. 
Middag serveres på hotellet.
 
Dag 3 Mandag 12.09 Bohinj - Bovec, ca 55 km
Det er dags for å starte på vår lille ekspedisjon rundt de Juliske alper og vi starter svært enkelt med å ta toget fra Bohinj til byen Most Na Soci. Herfra inntar vi våre kjære sykler og veien stiger raskt opp i høyden der vi følger "den slovenske grensekammveien" som markerer grensen mellom Slovenia og Italia. Vi kan nyte en utrolig flott utsikt inn i Italia og nordover mot de Juliske alpene med fjellet Triglav som den høyeste fjellet i Slovenia med sine 2864 moh.

Vi stiger gradvis oppover langs åskammen helt til den lille landsbyen Livek der vi etterhvert slipper oss ned i dalen og passerer byen Kobarid.  Lunchen vil antagelig bli i eller i inntatt i nærheten av Kobarid. Fra Kobarid og følger vi dalen innover i retning Bovec. Noen km før Bovec når vi dagens mål Adrenaline Camp, der vi - ja du leser riktig - skal overnatte i telt! Men ikke frykt for dårlig underlag og eventuelt regn - det er faste telt med sengetøy og gode madrasser, samt solide og tette tak, så det bør fungere bra også ved dårlig vær. Middagen denne dagen vil bli grillmat som vi får gleden av å lage selv.   

For mer informasjon om Adrenaline Camp - sjekk her:

Dag 4 Tirsdag 13.09 Bovec - Kranjska Gora ca 50-55 km
Etter en relativt rolig start innover i dalen forbi Bovec tar vi av til venstre og følger hovedveien over til Tarvisio i Italia.  De første kilometrene går lett innover dalen men etterhvert vlir det brattere i det vi passerer byen Log og etterhvert Passo del Predell der vi for noen timer kjører inn i Italia. Etter passet går det sammenhengende utfor ned til Tarvisio. Vi vil ta av til høyre litt før byen og sette kursen rett nordover igjen. Etter noen kilometer passerer vi nok en gang grensen og får en relativt flat avslutning frem til det kjente skistedet Kranjska Gora der vi skal overnatte. Dersom været er ok og stemningen bra, så tar vi og legger inn en liten avstikker inn for å se skiflygningsbakken Planica som ligger kun noen km før Kranjska Gora.
Det blir middag på Hotel Lek som forøvrig også har svømmebasseng.

Informasjon om hotellet i Kranjska Gora.


Dag 5 Onsdag  14.09  Kranjska Gora - Pokljuka - Bohinj - ca 55-60 km
Dagen starter lett ved at vi følger den brede flate dalen på fin sykkelvei ned til Mojstrana der vi dreier til høyre og får en relativt kort klatring opp til Zgornja Radovna som er inngangen til Radovnadalen. Denne følger vi i drøye 15 km til Krnica før vi tar av til høyre og følger veien opp til det kjente skisytterstedet Pokljuka.  Lunch vil bli inntatt litt før eller i nørheten av Pokljuka. Etter lunch skal vi nyte fine skogsbilveier i vår lokale guide; Blaz sine hjemtrakter og vil passere flere flotte og spesielle små landsbyer og setre på veien tilbake til Bohinj og Bohinj Eco Hotel. Som for øvrige dager blir det middag på hotellet.
 
Dag 6 Torsdag 15.09 Fottur opp til toppen Crna Prst (1844moh)
Denne dagen skal syklene og baken få anledning til å hvile seg litt. Vi skal bestige en av de omkringliggende fjellene ved det enkle navnet Crna Prst. Vi får trene litt på å uttale navnet riktig underveis! Vi jukser litt i starten og tar bilen opp de første - 5-6 km i åssiden. Herfra stiger det bratt opp langs god vandresti til den flotte hytta 
Orožnova koča der vi kan innta litt forfriskninger. Dalen herfra og opp til toppen Crna Prst er en vandring gjennom en hage av ville blomster. Det arrangeres derfor en internasjonal "wild flower" festival nettopp i dette området hvert år. 
På toppen blir det muligheter for å kjøpe seg lunch og husk denne dagen er det ingen lunchservering fra bilen så ta gjerne med litt euro ( cash) .

Dag 7 Fredag 16.09 Bohinj - Bled rundtur - 54 km
Dette blir en rundtur i området der vi starter opp åsen bak Bohinska Bistrija forbi Nemski Rovt  ( Rovt betyr seter), deretter forbi Precnik og gjennom skogsveier langs åssiden helt til vi når dagens høyeste punkt ca 1200 moh Rovtarica der vi antagelig inntar dagens lunch.  Heretter slipper vi oss 700 høydemeter ned via Ribno til turistbyenb Bled som i likhet med Bohinj også har en vakker innsjø og er et populært turistmål på sommeren. Hjemveien avhengig av vær og stemning  vil gå tilbake til Bohinj langs hovedveien eller en litt hardere avslutning  via Gorjuse og Jereka. "Time will show!"

Dag 8 Lørdag  17.09 Liten tur på formiddagen for de som ønsker - deretter pakking og hjemreise.
Denne dagen blir det en kort sykkeltur i Bohinj Valley for de som ønsker det. Det er også muligheter for å sjekke ut Bohinj og de lokale fasilitetene før vi setter oss i bilen retning Pula. Det er bla en ost og vinfestival som starter kl 12 i Bohinj denne dagen så da har man muligheten til å utforske litt av de lokale ostetypene. 
Avreise fra Bohinj blir ved 14 tiden. 
Comments