Slovenia 18 - Dag for dag

Nedreise Lørdag 26.05 Nedreise - Ankomst Pula på kvelden.
Vi flyr ned med Norwegian fra Gardermoen kl 17.20 og ankommer Pula (Cro) kl 20.00. Her vil vi møte Blaz på flyplassen og vi blir kjørt til byen Porec 60 km fra flyplassen. Porec er en meget vakker kystby med mange turister på sommeren. I Porec så skal vi bo på Valemar Rubin hotel.

Dag 1 Søndag 27.05 Porec (Cr) - Portoroz (Slo) ca 60 km 
Vi vil starte dagen med å ta ut syklene og rigge disse klare for avgang. 
Deretter sykler vi ut av   byen og etter noen få km kommer vi oss inn på Parenzana trail som er en nedlagt gammel jernbanetrasè og følger denne gjennom flotte landlige omgovelser i Koratia etter hvert over grensen til Slovenia og opp til kystbyen Portoroz. Vi er nå ved Slovenias kyst som kun strekker seg ca 50 km nordover før man når den italienske kystgrensen. Portoroz er i likhet med Porec en flott havenby med markant turistpreg. VI skal bo veldig sentralt på ærverdige Hotel Marko.

Dag 2 Mandag 28.05 Portoroz - Komen  ca 70 km
Vi følger fortsatt Parenzana trail på starten av dagen og allerede ut av byen Porec sykler vi gjenneom en av de gamle tunellene som bragte jernbanen fra Porec opp til havnebyen Trieste. Vi kommer etterhvert opp til havnebyen Koper og deretter krysser vi etterhvert den italienske grensen inn til Trieste (It). Her forlater vi Parenza trail og følger fine mindre trafikkerte veier og grusveier norodver ut av Italia og atter tilbake til Slovenia. Dagens etappemål er byen Komen som ligger litt oppe i åsene bak Adriaterhavskysten. Vi vil her bo på et veldig spennende lite hotell med fantastisk mye god egenprodusert mat og drikke. Hotellet har det spennende navnet Hotel Špacapan.

Dag 3 Tirsdag 29.05 Komen - Most na Soci /  Bohinj Bistrica (siste delen tar vi toget)  ca 65 km
Fra Komen sykler vi nordover gjennom et småkupert flott landskap som kan minne litt om lavlandsfjellet i Norge. Etterhvert kommer vi til grensebyen Nova Gorica og deretter videre via Cepovan opp til Most na Soci. Herfra tar vi sykler og følgebil på toget den siste biten inn til vår base på resten av ferien Bohinska Bistrica. Her skal vi bo på det flotte hotellet Bohinj Eco hotel - som har en veldig høy standard dog likevel hyggelig atmosfære.  Vi kommer til å bo her på resten av turen.

Dag 4 Onsdag  30.05  Bohinj Valley round trip - ca 55-60 km
Den første dagen vil vi benytte til å utforske  Bohinj Valley med den vakre innsjøen Jezero . Lunch vil bli inntatt fra bilen enten i "Lower" eller "Upper valley". Etter lunch skal vi klatre litt i skogsidene på sørsiden av "Upper valley" og får anledning til å se de flotte lansbyene som ligger rundt denne perlen av en dal. Lengden på turen tilpasses litt til gruppa men siden vi har hatt 3 dager med en del kimometer så blir dette en roligere dag. 
 
Dag 5 Torsdag 31.05 Fottur opp til toppen Crna Prst (1844moh)
Denne dagen skal syklene og baken få anledning til å hvile seg litt. Vi skal bestige en av de omkringliggende fjellene ved det enkle navnet Crna Prst. Vi får trene litt på å uttale navnet riktig underveis! Vi jukser litt i starten og tar bilen opp de første - 5-6 km i åssiden. Herfra stiger det bratt opp langs god vandresti til den flotte hytta 
Orožnova koča der vi kan innta litt forfriskninger. Dalen herfra og opp til toppen Crna Prst er en vandring gjennom en hage av ville blomster. Det arrangeres derfor en internasjonal "wild flower" festival nettopp i dette området hvert år. 
På toppen blir det muligheter for å kjøpe seg lunch og husk denne dagen er det ingen lunchservering fra bilen så ta gjerne med litt euro ( cash) .

Dag 6 Fredag 01.06 Bohinj - 
Ikke 100 %  fastlagt ennå men vi skal utforske bakkene i åsene bak Bohinj nærmere og bla besøke Pokljuka kjent blant mange skiskytterinteresserte nordmenn og den flotte setergrebda Zajemniki. Turen blir på ca 60-65 km.

Dag 7 Lørdag  17.09 Liten tur på formiddagen for de som ønsker - deretter pakking og hjemreise.
Denne dagen blir det en kort sykkeltur i Bohinj Valley for de som ønsker det. Det er også muligheter for å sjekke ut Bohinj og de lokale fasilitetene før vi setter oss i bussen retning Pula og flyplassen der. 
Avreise fra Bohinj blir ved 14 tiden. 

Kart over sykkelstrekningen fra Pula til Bohinj


Comments