Alsace 2015‎ > ‎

Etappene 2019Her er foreløbig plan for årets etapper men det kan og vil komme noen korrigeringer / endringer fremover.


Dag 1 - 28.06 ,  Jenbach (Au) - Mayrhofen (Au) - 38 km - 250 hm

Vi forventer å ankomme Jenbach litt utpå ettermiddagen og etter et kjapt skift til sykkeltøy, rigging av sykkel og litt stående lunchbufè, så tar vi fatt på den relativt enkle prologen inn til Mayrhofen


Etappen er totalt 38 km og følger dalen på sykkelveier slakt innover til 
Mayrhofen. Total stigning på denne første etappen er kun ca 250 hm, men det er alltid fint å få beveget beina litt etter reisen, samt få sjekket at sykkel og utstyret er i orden før det drar seg til allerede på dag 2. 

Vi skal overnatte på Hotel Siegelerhof.Dag 2 - 29.06 ,  Mayrhofen - Vipiteno (It) - 60 km - 1650 hm

Denne dagen følger vi i hovedtrekk samme trasé som Anniken og jeg syklet på den 3. etappen av Trans Alp i 2009.  Dette er en flott etappe der vi starter innover dalen og stort sett følger elven Zennbach innover mot innsjøen Schlegeisspeicher (1750moh) som vi passerer etter 25 km. 

Etter innsjøen kommer vi inn på en fin sykkelbar sti og følger denne i 5 km opp til Pfitscher Joch eller Passo di Vizze (2240 moh) som den heter på italiensk. Dette er også grensen mellom Østerrike og Italia. Jeg husker den siste delen som bratt men sykkelbar men det kan være noen velger å trille sykkelen opp noen partier. 

Vel over på den italienske siden går det bratt ned via grusvei i dalen Val di Vizze som vi følger i lett terreng i 30 km ned til Vipiteno.
Bildet underviser stien opp mot Passo di Vizze fra Trans Alp 2009.


Dag 3 - 30.06,  Vipiteno - Passo delle Erbe - ca 60-65 km 2100 hm 

Dag 3 drar det seg til med den første virkelig tøffe etappen fra Vipiteno til Passo Erbe. Jeg har 2 alternative ruter hit som begge må kvalitetsikres noe mer men den hardeste versjonen er vist her. Etappen starter veldig lett de første drøye 30 km nedover dalen mot Brixen. Alpeturen i 2015 hadde samme starte på etappe 4 , og vi holder oss på fine sykkelveier og stier godt utenfor de trafikkerte veiene nedover dalen mot Bolzano. Noen km nord for Brixen tar vi av og svinger til venstre inn i Dolomittenes nordlige del. Dette er et utrolig vakkert område og er virkelig noe å se frem til. Det stiger bratt opp fra delen men vi følger mindre veier opp så langt vi kommer før vi tar oss over fjellet via stier til Passo delle Erbe (2004 moh) som blir gruppas overnattingssted . Vi overnatter her oppe på det flotte fjellhotellet Ütia de Börz.

   

Dag 4 - 01.07,  Passo delle Erbe - Canazei over Passo Campolongo - 52 km - 2000 hm


Dag 4 blir nok en av 2 kongeetapper der vi starter ut på stier hvorav de første 5 km er småkuperte før det etterhvert går bratt nedover mot dalen Val di Longiaru. Ved Göma kommer vi ut på vei og her møter vi Transalp strekningen igjen fra 2009. Vi slipper oss ned til den 700 hm til den lille byen Campill før vi igjen klatrer 300 hm opp over Pescol Sattel (1750 moh)  . 

 Deretter går det på vei drøye 500 hm ned Puntac i Val Badia, hvorpå vi følger elven oppover Val Badia på flotte grusveier inn til Corvara der vi tar fatt på dagens andre klatring opp til Passo Campolongo (1875 moh). Etter Passo Campolongo får vi drøye 250 hm ned før vi går inn i dagens siste klatring opp til Passo Pordoi og etappens høyeste punkt på 2250 moh. Nå er det kun trilling på vei ned de siste 6-7 km til hotellet i hotellet som ligger i bakkene ned mot Canazei. Vi skal bo på hotellet BellaVista.
Dag 5  - 02.07,  Canazei - Sarrentino over Seiser Alm - 66 km - 2000hm

Ny kongeetappe venter oss på dag 5 med nye fantastiske fjell og flott natur. Vi slipper oss først noen kilometer ned til Canazei og videre ned dalen ned til Campitello di Fiemme der vi tar av opp dalen nordover opp til Seiser Alm. Denne dalen syklet vi motsatt vei i 2015 og 2017. Vel oppe på Seiser Alm krysser vi over ved Compatsch og slipper oss ned mot dalen via Suisi og helt ned i dalen nord for Bolzano før vi etter hvert starter klatringen på andre siden av dalen. Vi har nå krysset motorveien fra Brenner og befinner oss i fjellene vest for dalen / Bolzano. Vi klatrer opp til 1500 moh hvilket er en stigning på litt over 1000 hm før vi kan slippe oss gradvis nedover mot målet Sarrentino eller Sarnthein som er det tyske navnet.


Vi skal overnatte på Hotel Alpenblick.

   Seiser Alm


Dag 6  - 03.07,  Sarentino - Caldaro - 66 km - 2200 hm

Denne dagen følger vi store deler av Trans alp etappe 6 - 2009 - en av de beste etappene det året hva gjelder fine flytstier. Det blir mange høydemeter med 2200 totalt over 66 km men vi får betalt i form av mye fine stier nedover. mer info ...
Dag 7  -  04.07, Caldaro - Andalo - 65 km - 2200 hm

Dag 7 skal vi gjennom en variert og flott etappe der vi etter noen kilometer tar inn på relativt bratte grusveier opp til Graunerjoch på drøye 1800 moh. Her oppe (bilde under) får vi en flott utsikt over den sydlige delen av Tirol. 
Fra Graunerjoch følger vi herlige stier ned til Vervo og langs skogsveien videre ned i Valle di Non. Videre gjennom frukthager opp til Spormaggioire hvor vi får dagens 2. og siste klatring - drøye 800 hm opp til Andalo. Her får vi noen utfordrende bratte bakker der det er lov å trille men utfordrende å prøve å holde seg på sykkelen helt opp. 


  

Siste bakkene opp mot Andalo og 28-30 % stigning er BRATT!


Dag 8 - 05.07 ,   Andalo - Torbole
Med et lite unntak,  så er denne etappen identisk med siste etappen i TA i 2009. Vi følger skogsveier og bilvei ned til Molveno-see der vi tar av til venstra opp skogsiden mot dagens eneste topp - Passo san Giovanni - ca 1700 moh. Etappen er 60 km lang og har ca 1400 hm - med andre ord en "kosetur". Vel oppe på Monte Gazza  kan vi skue sydover ned i dypedaler under oss og vi kan skimte vårt endemål Gardasjøen i det fjerne. Ned fra fjellet skal vi følge en bratt grusvei ( her hadde TA 2009 en tullete bratt sti fra fjellet som vi dropper) og vi tar det piano helt ned til dalen ved Sarche . Herfra og inn skal vi kun nyte de siste 20 km på flotte sykkelveier gjennom åkrer, sydlige skogsområder og frukhager via byene Dro, Arco og til slutt  vårt mål Torbole ved Gardasjøen. 
Dag 9 - 06.07  Hviledag  ved Gardasjøen

Dag 10  07.07 - HjemreiseDag 10 Hjemreise