Voor wie?

Je ouders zijn gescheiden. Misschien zijn ze, nadat ze van elkaar gescheiden zijn, steeds ruzie blijven maken en zeggen ze lelijke dingen over elkaar.  Dat kan via de telefoon gaan of via WhatsApp, of als ze elkaar tegenkomen, maar ze kunnen ook nare dingen over elkaar tegen jou zeggen. Of ze zeggen niets, maar zijn heel gespannen als het over de andere ouder gaat. Ouders hebben vaak allebei een advocaat en gaan naar de rechter omdat het niet lukt om samen goede afspraken te maken over vakanties, geld, spullen, of wanneer je bij je vader of bij je moeder bent.

En vaak zit je daar als kind tussen in en weet je niet zo goed meer wat je moet doen. Veel kinderen raken er van in de war, krijgen er hoofd- of buikpijn van, of voelen zich gewoon slecht. Andere kinderen proberen heel erg hun best te doen om alles goed te doen, ze proberen superkinderen te zijn. Dat komt omdat je als kind vaak niet begrijpt waarom je ouders zo onaardig tegen elkaar blijven doen, terwijl ze heel aardig tegen jou doen. Vaak hou je van allebei je ouders en doet het pijn als je twee mensen waarvan je houdt zo met elkaar ziet ruzie maken.

Soms ben je zelf ook boos op je ouders of op één van je ouders en wil je er liever niet meer naar toe. En daar kunnen ouders dan ook weer ruzie over krijgen. En als je iets over de ene ouder tegen de andere ouder zegt, kan dat meteen weer gebruikt worden in de ruzie tussen je ouder, en zeg je dus maar niets meer.

Als je ouders af en toe eens boos op elkaar zijn maar voor de rest dingen goed voor jou of jullie regelen dan is er niet zo'n groot probleem. Ook ouders die nog bij elkaar zijn worden wel eens boos op elkaar. 

Maar soms gaat het maar door en blijven ze nare dingen over elkaar zeggen, of zeggen ze heel verschillende dingen zodat je niet meer goed weet wat er nu klopt of niet. Als jij je er dan tussen in voelt staan, dan zit je in de knel en dan kunnen wij misschien helpen om daar wat aan te doen. Als je wil weten wat wij kunnen doen, klik dan HIER voor uitleg over het programma 'Kinderen uit de Knel'.
Comments