http://apps.washingtonpost.com/local/highschoolchallenge/schools/2014/list/colorado-schools/ http://www.cde.state.co.us/cdeawards/johnirwin
     http://www.5280.com/magazine/2013/09/deans-list?page=0,8 http://www.usnews.com/education/best-high-schools/colorado/rankings?int=9a7a08




10441 County Highway 73
Conifer, CO 80433

Our Office:
303-982-5255

Attendance:
303-982-5240
Mission: Always striving to be a caring, learning community, focusing on an innovative, challenging curriculum and preparing all of our students emotionally, intellectually, and physically for success today and tomorrow.

Scroll down for calendar events

Please visit this website www.jeffcopublicschools.org/enrollment  and scroll down to Choice Enrollment 

2015-2016 Registration Materials


2015 Community Budget Survey


Announcements

  • Thursday, April 16, 2015

    Thursday, April 16 (Green Day)

    From the Counseling office…If students have signed up for AP testing during the weeks of May 4 - May 15:  All students testing will need to attend a pre-bubbling session in the high school cafeteria. This mandatory bubbling will take about 75 minutes. This has to be taken care of prior to AP Testing. Mark this on your calendar. If for some reason you can-not attend, please notify Mr. Neuenschwander.

    In Sports (weather permitting;)…Girls LAX will be @ Trailblazer to play Chatfield @5:30.

     

    Friday, April 17 (Silver Day) special schedule

    1 lunch

    Period – 2    7:25 – 8:50   (85 min)

    Period – 4    8:55– 10:20   (85 min)

    Period – 6    10:25 – 11:50  (85 min)

    Lunch           11:55 – 12:30                                     

    Period – 8    12:35 – 2:00   (85 min)

    Spring Assembly    2:05 – 2:35  (30 min)

     

    Saturday, April 18

    Prom will be held tonight @ 7:00-10:30pm @ the Pinnacle Club in the Grand Hyatt Denver @ 1750 Welton St. in Denver.  The theme is Casino Royale.  After Prom will be held @ Fun City in Littleton from 11pm-2am.  After Prom is open to all Conifer Junior & Seniors, even if you do not attend Prom.  Bring a Conifer or photo ID.  Dessert & drinks provided, great raffle prizes.  Wear comfy clothes, play laser tag, miniature golf, go-carts, laser-maze, rock climbing, and arcade games.  Remember to arrange a ride home.

     

    Monday, April 20 (Green Day)

    In Music…CHS Choral music will host an evening of music and awards ceremony from 6:30-8pm.  CHS Poms team will have try-out prep classes from 3:30-5:30 in the CHS gym.

     

    Wednesday, April 22 (Green Day, late start)

    From the Counseling office…Senior parents: Concerned about your daughter going to live on a college campus? Please join Deputy Greg Everheart, School Resource Officer (Dakota Ridge) for an Urban Survival Class. This class will be held at Conifer High School from 7:30- 9:30am. This class is designed for female students and their moms are encouraged to attend with them. The course covers a very mature content including social networking safety, situational awareness, alcohol related concerns, and rape prevention. If you have any questions, please contact Joey Wilson:  303-982-9152 or jomwilso@jeffco.k12.co.us

     

    Saturday, April 25-Sunday, April 26

    The Evergreen Rotary Home and Garden show will be held at Conifer.

     

    Tuesday, April 28 (Silver Day, special schedule)

    ACT Testing for all Juniors, 7:30 – 11:30
    Mandatory Senior Breakfast & Class Meeting: 9:00 – 11:30
    9th & 10th Graders will attend all classes
    11th & 12th will attend Period – 8

    Period – 2    7:25 – 8:55 (90 min)
    Period – 4    9:00 – 10:30 (90 min)
    Period – 6    10:35 – 12:05 (90 min)
    Lunch                    12:10 – 1:00 (50 min)
    Period – 8    1:05 – 2:35 (90 min)

     

    The CHS Poms team will have try-outs from 3:30-6:30pm in the gym.

     

    Wednesday, April 29 (Green Day, late start)

    The CHS Poms team will have try-outs from 3:30-6:30pm in the gym.  There will be graduation singer try-outs in the cafeteria from 7:30-8:30.  Students can tryout to sing the 'Senior Class Song' at graduation. The song is 'I Lived', by OneRepublic.

     

    Thursday, April 30 (Silver Day)

    The CHS Poms team will have their final try-outs starting @ 4pm in the gym.  200 Club hours are due today.

     

    Monday, May 4 (Green Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    Chemistry              8:00 AM      Lady of the Pines church

    Env. Science           8:00 AM      Library

    Psychology              12:00 PM     Lady of the Pines church

     

    Tuesday, May 5 (Silver Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    Calc AB & BC         8:00 AM      Lady of the Pines church

     

    Wednesday, May 6 (Green Day, late start)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    English Lit.            8:00 AM      Lady of the Pines church

     

    Thursday, May 7 (Silver Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    Spanish Lang         8:00 AM      Library

     

    In Music…..There will be a “Conifer Percussion Concert” in our cafeteria from 6:30-8pm.  From the Counseling office…Senior Exit Interviews done in English Classes (Please bring a list of all scholarship names, awards and dollar amounts plus the college you will be attending next year so we can send your final transcript)!

     

    Friday, May 8 (Green Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    US History            8:00 AM      Lady of the Pines church

     

    Senior contracts are due today!!!  From the Counseling office…Senior Exit Interviews done in English Classes (Please bring a list of all scholarship names, awards and dollar amounts plus the college you will be attending next year so we can send your final transcript)!

     

    There will be a “Rite of Passage” / Yearbook assembly from 12:30-1, followed by the yearbook signing and BBQ party.

     

    Monday, May 11  (Silver Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    Biology                  8:00 AM      Lady of the Pines church

    Music Theory        8:00 AM      Library

    Physics "C"            12:00 PM     Lady of the Pines church

     

    Tuesday, May 12 (Green Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    US Govt                8:00 AM      Library

    French                  12:00 PM     Library

     

    *SENIOR Finals*, during period 5 only, other classes regular

    Seminar    7:25-8:40

    Block 3        8:46-10:18

    *Final 5       10:24-12:36*

    Block 7        12:42-2:15

     

    WednesdayMay 13 (Silver Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    English Lang.          8:00 AM      Lady of the Pines church/Library(20)

    Statistics              12:00 PM     Lady of the Pines church

     

    *SENIOR Finals*, during period 5 only, other classes regular

    Seminar    7:25-8:40

    Block 3         8:46-10:18

    *Final 5       10:24-12:36*

    Block 7        12:42-2:15

     

    ThursdayMay 14 (Green Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    World History       8:00 AM      Lady of the Pines church

    Macroeconomics     12:00 PM     Lady of the Pines church

     

    *SENIOR Finals* - during blocks 3 & 7, all other regular classes

    Seminar    7:25-8:40

    *Final 3       8:46-10:18*

    Block 5        10:24-12:36

    *Final 7       12:42-2:15*

     

    Friday, May 15 (Silver Day)

    AP Testing Schedule:

    Test                Time        Location

    Human Geography  8:00 AM      Lady of the Pines church

     

    *SENIOR Finals*, during blocks 2 & 6

    *Final 2       7:25-9:00*

    Block 4        9:06-10:38

          Locker Clean Out

    *Final 6       10:44-12:56*

    Block 8        1:02-2:35

        Report to 8th, then dismissed via intercom

     

    Monday, May 18 (Special Schedule for testing)

    Special Schedule for PARCC Testing.  Students will be testing during  Math and English classes only throughout the testing schedule.  All other classes will meet during this time according to this schedule.

    Period: 3      7:25 - 9:25     Testing/Class Session I (120 min)

    Period: 5      9:30 - 11:30   Testing/Class Session II (120 min)

    Lunch:          11:30 - 12:30  (60 min)

    Period:  7     12:35 - 2:35  Testing/Class Session (120 min)

     

    There will be an open Sports Physical Day (all ages) for the 2015-16 school year @ Conifer HS from 5-8pm in the CHS gym.  The cost is $25. and if you mention the sport that you play, they will donate $5.00 per athlete to go towards their sport!  No appointment necessary. 

     

    Tuesday, May 19 (Special Schedule for testing)

    Special Schedule for PARCC Testing.  Students will be testing during Math and English classes only throughout the testing schedule.  All other classes will meet during this time according to this schedule.

    Period: 2      7:25 - 9:25           Testing/Class Session I (120 min)

    Period: 4      9:30 - 11:30           Testing/Class Session II (120 min)

    Lunch:          11:30 - 12:30         (60 min)

    Period:         6  12:35 - 2:35  Testing/Class Session (120 min)

     

    Wednesday, May 20 (Special Schedule for testing)

    Special Schedule for PARCC Testing.  Students will be testing during  Math and English classes only throughout the testing schedule.  All other classes will meet during this time according to this schedule.

    Period: 3      7:25 - 9:25     Testing/Class Session I (120 min)

    Period: 5      9:30 - 11:30   Testing/Class Session II (120 min)

    Lunch:          11:30 - 12:30  (60 min)

    Period:  7     12:35 - 2:35  Testing/Class Session (120 min)

     

    Thursday, May 21 (Special Schedule for testing)

    Special Schedule for PARCC Testing.  Students will be testing during  Math and English classes only throughout the testing schedule.  All other classes will meet during this time according to this schedule.

    Period: 2      7:25 - 9:25     Testing/Class Session I (120 min)

    Period: 4      9:30 - 11:30   Testing/Class Session II (120 min)

    Lunch:          11:30 - 12:30  (60 min)

    Period:  8     12:35 - 2:35  Testing/Class Session (120 min)

     

    We will have the Senior Awards Ceremony from 6:30-8:30pm in the cafetorium.

     

    Friday, May 22 (Special Schedule for testing)

    Special Schedule for PARCC Testing.  Students will be testing during  Math and English classes only throughout the testing schedule.  All other classes will meet during this time according to this schedule.

    Period: 6               7:25 - 9:25     Testing/Class Session I (120 min)

    Period: Seminar     9:30 - 11:30   Testing/Class Session II (120 min)

    *Note: Junior Escorts will be attending graduation practice during this seminar time

    Lunch:                   11:30 - 12:30  (60 min)

    Period:  8              12:35 - 2:35  Testing/Class Session (120 min)

     

    Graduation Practice will be on the football field @ 9:30am.  All Seniors & Junior Escorts are Required to Attend Graduation Practice.  This is a mandatory practice.  Cap and gown pick up (all fines must be paid and graduation survey completed

    before students can receive cap and gown). The Senior BBQ will follow on the field.

     

    Saturday, May 23

    Conifer High School Graduation on the football field @ 11am.  Graduates and Junior Escorts report to the softball field @ 10:30.

     

    Monday, May 24

    Memorial Day, no school!

     

     

    Posted Apr 16, 2015, 7:21 AM by Cynthia Jackson
Showing posts 1 - 1 of 305. View more »