Sense títol

                                                                                                                                                                                                                         contador de visitas para blogger

LA TARDOR AL NOSTRE HORT

13 de des. 2016, 5:35 publicada per Escola Verda

Aquí podeu veure unes fotografies del nostre hort. Ara mateix hi ha plantat escarola, enciam, cebes i fabes. 

TALLER D'ELABORACIÓ D'UN MICROCOMPOSTADOR

22 de nov. 2016, 5:22 publicada per Escola Verda

Avui i durant aquesta setmana els alumnes de 1r d'ESO realitzen un taller de microcompostatge. L'equip d'educació ambiental Limonium ofereix la possibilitat de realitzar aquests tallers relacionats amb la prevenció de residus i mediambient.
Cada alumne ha portat una ampolla de plàstic i residus de fruita i verdura. Amb això mesclat amb terra han elaborat un microcompostador. Quan han acabat han plantat unes mongetes i se l'han endut a casa. 

XERRADA SOBRE LA COOPERATIVA ROBA AMIGA

22 de nov. 2016, 5:12 publicada per Escola Verda   [ actualitzat el 22 de nov. 2016, 5:13 ]

El passat dijous dues persones la Idoia i en David que treballen a la cooperativa Roba-Amiga van venir a explicar als alumnes de 2n d’ESO el que es fa dins la seva cooperativa.

Ens van explicar que la cooperativa té diferents projectes tots dirigits a afavorir la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat.

La base de les seves accions és el reciclatge de la roba que deixem d'utilitzar. Tenen contenidors taronja on podem dipositar en bosses tancades qualsevol peça tèxtil i sabates que ja no vulguem. Disposen d'un sistema de recollida amb camions i ho porten a un gran magatzem. Allí treballadors de la cooperativa la seleccionen i porten les millors peces a les seves tendes de segona mà, la reutilitzable l’envien a països amb necessitats i el que no és utilitzable ho converteixen en combustible. Per tant, residus zero.

A més, també tenen altres serveis com per exemple a Tarragona disposen d'un menjador social.

Al l'entrada del nostre institut disposem de dos contenidors de cartró on podem dipositar bosses de roba i sabates que ens molesten a casa. Ho podem fer fins desembre.


Animeu-vos a col·laborar i porteu la roba que ja no necessiteu, hi ha gent que sí la necessita.

REUNIÓ MEMBRES ESCOLA VERDA

15 de nov. 2016, 5:17 publicada per Escola Verda   [ actualitzat el 15 de nov. 2016, 6:06 ]


Els membres de l'escola verda ens hem reunit per tractar els assumptes del quals ens ocuparem aquest curs. Els delegats ambientals s'han compromès a informar a la resta dels seus companys sobre les accions que durem a terme. Aviat tindreu més notícies...

Us mostrem una fotografia dels delegats ambientals amb alguns professors. I una altra dels delegats ambientals de 3r d'ESO amb el diploma del Concurs APILO XII. Aquest any continuem amb aquest projecte que consisteix en la recollida de piles usades.

PRIMERA REUNIÓ DE DELEGATS AMBIENTALS

18 d’oct. 2016, 5:18 publicada per Escola Verda

El proper dia 10 de novembre convoquem als delegats ambientals a la reunió que es durà a terme a la biblioteca.

CELEBRACIÓ DE LA SETMANA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS

11 d’oct. 2016, 5:44 publicada per Escola Verda

La celebració de la setmana de prevenció de residus serà del 19 al 27 de novembre.
Aquest any hem proposat unes activitats per als alumnes de 1r d'ESO sobre l'elaboració d'un microcompostador. 
L'activitat la realitza Limonium-Educació Ambiental i compta amb la subvenció de l'Ajuntament de Salou.

Els alumnes de 2n d'ESO faran una xerrada-taller sobre la reutilització de roba. Serà a càrrec de la Fundació Formació i Treball de Vila-Seca. Al mateix temps organitzarem una recollida de roba. 

DELEGATS AMBIENTALS DEL CURS 2016/2017

11 d’oct. 2016, 5:34 publicada per Escola Verda

L'institut Marta Mata ja té els delegats ambientals per a aquest curs. La seva presència a cada classe és molt important ja que col·laboren amb el comité ambiental, proposen idees innovadores, recorden als seus companys temes d'estalvi energètic i de reciclatge. Els seus noms són (a l'ESO):
Anna Nieto i Daniela Tinkovan (1rA), Mayte Escarrà i Noah Ortega (1rB), Sergio Martín i Juan Garrido (1rC), Héctor Smil Villamar i Miguel Ángel Velasco (2nA), Djili Gueye i Pau Gou (2nB), Cristian Carreño i Anaïs Quintana (3rA), Diego Lorente i Dimas Cabello (3B), Hugo Rivero i Ainara Salazar (4tA), Noemí Silva i Alison Suárez (4tB). 
Els alumnes de Batxillerat són:
Lucía Estrella i Cristina Martí (1rA), Ruslan Slobodyanyuk i Maria Cortés (1rB), Alejandro González (2nA), Maria del Castillo López i Nazaret Cortés (2nB).

Setmana de la mobilitat sostenible

4 d’oct. 2016, 5:36 publicada per Escola Verda

A l'institut Marta Mata hem començat el curs participant en la Setmana de la mobilitat sostenible.
Els alumnes de 1r d'ESO van venir a l'institut en bicicleta i van fer un recorregut per Salou, guiats per la policia local.

Van reflexionar sobre la importància de no contaminar a l'hora de moure's en petites distàncies. Tanmateix van aprendre les normes de circulació que cal respectar quan es desplacen amb aquest vehicle. 

Trobada d'escoles verdes

30 de maig 2016, 5:51 publicada per Escola Verda

Els delegats verds de 2n d'ESO: Diego Lorente, Dimas Cabello i Óscar Lardiés van anar amb la professora Alicia Oriola a una Trobada d'intercanvi territorial d'escoles verdes.
A Valls van passar tot el matí intercanviant idees, proposant accions, coneixent alumnes d'altres instituts de la comarca...
Després van fer un passeig per un torrent de Valls i havien de pensar què millorarien per facilitar el pas dels sediments cap al mar, què farien per evitar el problema de les clavegueres que aboquen brutícia a l'aigua, etc.
Va ser una experiència enriquidora i divertida. Els delegats verds estan impacients per comunicar-nos les noves actuacions que podem dur a terme de cara a l'any vinent.

Celebració del dia internacional de l'aigua

30 de maig 2016, 5:48 publicada per Escola Verda   [ actualitzat el 30 de maig 2016, 5:50 ]

Com cada any aquest curs també hem celebrat a l'institut el Dia internacional de l'aigua.
La professora de Visual i plàstica, Eva Calvente, va acompanyar els alumnes de 1r i 2n d'ESO al pati on van pintar un dibuix efímer al terra amb guixos de colors.
L'aigua tan necessària per als éssers vius i pel nostre planeta, l'aigua que ens dona vida... és la mateixa que va esborrar aquesta obra d'art que tenia els segons comptats.

1-10 of 38