Benvingudes i benvinguts!

    Som els alumnes de l'optativa de 3r d'ESO i la seva professora de Tecnologies de l'Institut Ramon Casas i Carbó. I hem participat en el taller que forma part de la recerca doctoral de la Marta Benages (Universitat Internacional de Catalunya), sobre la regeneració participada dels cursos fluvials metropolitans, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya dins la convocatòria d'Ajuts per al finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica (ACDC 2012). D'altra banda hem rebut l'inestimable ajut de l'artista Clara Nubiola (Los vacios Urbanos) i del fotògraf i editor Ignasi López (BsideBooks) per tirar endavant aquest projecte.
  
     
A
quest taller s'ha dividit en 4 blocs:

  • En el primer, els alumnes han fet una visita de la riera de Caldes per tal d'observar de manera crítica que és per a ells i per a la resta de la població, aquest espai.

  • En el segon, han reflexionat en les possibilitats de millora de l'espai o de les infraestructures que l'envolten per tal de beneficiar a la comunitat. A partir de les reflexions han fet les 8 propostes diferents que teniu a continuació.

  • En el tercer, han après a digitalitzar les propostes en un format web, amb l'ús d'imatges, mapes de Google, i altres aplicacions informàtiques senzilles.

  • Finalment presenten els resultats del taller. En un primer moment varen fer una presentació a una petita representació de l'ajuntament i de la comunitat educativa del centre. I dos mesos després la Marta i la Clara han muntat una exposició pública de cloenda del taller amb les 8 propostes dels alumnes en l'espai jove del Poble.

    L'alumnat que ha participat en el taller estan molt contents d'haver pogut realitzar un projecte diferent i que estigués centrat en el seu entorn. També els ha agradat molt combinar tècniques més manipulatives amb les eines informàtiques. Un altre aspecte que han destacat és el fet de treballar en equip i la bona companyonia que s'ha creat entre ells. Per acabar, tots voldrien repetir un taller d'aquest estil.------------------------------------------------------------------
    Desitgem que us agradi la feina que hem dut a terme.


    Aquí teniu el comunicat que s'ha fet als mitjans de comunicació de la nostra feina.Aquest és el nostre centre.
-------------------------------------------------------------------
    En el plànol que teniu a continuació hi trobareu els llocs més emblemàtics del nostre poble.

Palau-Solità i plegamans