5.2. Sé el que menjo?


Alguna vegada t'has preguntat:

Per què mengem?
Podríem viure sense menjar?
Sabries dir si tots els éssers vius mengen?
Tots els aliments que mengem ens aporten el mateix?
Podriem viure només menjant pa?


A continuació, en aquesta mateixa pàgina, responeu les preguntes anteriors. Podeu fer-ho en grup.Recupereu el vostre menú diari i el quadre resum de les racions d'aliments de tot el grup. Observant els aliments que acostumeu a consumir intenteu fer una primera classificació d'aquests aliments, penseu que no podeu classificar junts els dolços i la carn. Els seus nutrients i l'energia que ens aporta cada un d'ells és molt diferent.
Presenteu aquesta classificació en forma de piràmide dels aliments, per fer-ho enganxeu en una cartolina tires de paper de colors, escrivint o dibuixant a cada tira els aliments del grup corresponent, la llargada i amplada de la tira ha d'estar en consonància amb la quantitat d'aliments de cada grup.
Observeu la piràmide teòrica dels aliments per tenir una pauta per dissenyar la vostra.


Com éssers humans que som, necessitem un cert equilibri per trobar-nos a gust i bé amb nosaltres mateixos, tant a nivell emocional com físic i de salut. Aquesta última consideració comprèn l'aspecte nutricional  com la cura del nostre cos.

RECERQUEM EQUILIBRIS

A continuació et presentem tres imatges amb dualitats d'idees o conceptes semblants o contraposats, per entendre el seu significat hauràs de buscar informació, consultar webs, respondre preguntes, reflexionar, prendre decisions i posicionar-te respecte el significat d'aquestes dualitats i l'equilibri que podríem establir entre les dues idees.

Finalment heu de redactar un escrit o un esquema del que podria ser una alimentació sostenible i saludable.

Cliqueu sobre les imatges

REPÒS ACTIVITAT

REPÒS ACTIVITAT    
                                                                                               PRODUCCIÓ MEDIAMBIENT   

PRODUCCIÓ MEDIAMBIENT 

                                                                                                                                 ALIMENTACIÓ NUTRICIÓ

ALIMENTACIÓ NUTRICIÓConsulteu els dos documents en format pdf "Alimentació equilibrada" i "Què cal menjar?" i expliqueu la funció de cada un dels tres nutrients.

Hem dit que els nutrients ens proporcionen energia per poder viure. Al laboratori farem dos activitats experimentals A una, calcularem l'energia que ens pot aportar una avellana. Activitat "Càlcul de l'energia d'una avellana". Una vegada realitzada l'activitat contesteu les preguntes de l'activitat "L'energia dels aliments a quantes avellanes equival".
A l'altra activitat experimental "Reconeixement glúcids pernil" observarem si el pernil dolç conté glúcids (fècula)Torneu a revisar els vostres quadres del que heu menjat durant una setmana i tenint en compte el que heu treballat en aquesta pàgina, digueu si la considereu EQUILIBRADA. 

Després de respondre els tres documents de l'apartat Recerquem Equilibris d'aquesta mateixa pàgina, QUINA SERIA PER A VOSALTRES, UNA BONA PROPOSTA PER ACONSEGUIR UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE I AL MATEIX TEMPS SOSTENIBLE.  Raoneu entre tots els del grup la resposta. 

La podeu escriure en aquesta mateixa pàgina

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Ā
Visualització
  1 de des. 2014, 4:20 Josep Lluís Estaña
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ĉ
Visualització Baixa
  112 kb v. 1 4 de des. 2013, 0:33 Josep Lluís Estaña
ĉ
Visualització Baixa
  76 kb v. 1 4 de des. 2013, 0:33 Josep Lluís Estaña
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Ċ
Visualització Baixa
  997 kb v. 1 4 de des. 2013, 0:56 Josep Lluís Estaña
Ċ
Visualització Baixa
  1093 kb v. 1 4 de des. 2013, 0:56 Josep Lluís Estaña
Comments