La violència

La violència sembla que és un mal que forma part de la nostra vida, i diem mal, sí, sí. I també diem en la nostra vida, perquè és entre nosaltres, perquè sembla que no ens n'adonem, però sí, i tant que ens adonem que arreu on mirem hi ha violència. Així doncs... reflexionem-hi!
  • No a la violència. Carlos Pérez
  • No violència per no destruir el món, Alexandra Espinosa.
  • Conscienciació sobre la violència,  Raúl Pérez
  • Què és el dia de la "No" violència? Pedro Mora
  • La "no" violència Yasiri Fabián.
  • Violència, un terme que hauria d'haver desaparegut tanmateix... Ainhoa Gràcia
  • Violència i no violència. Dani Cabeza

NO a la violència, Carlos Pérez
 
La violència és una manera covarda d'imposar la teva llei, quan no has estat capaç d'imposar-la mitjançant el diàleg.
Sempre que hem sentit la pauraula VIOLÈNCIA, tenim el costum de  relacionar-la amb cops ,pallisses, etc. Però també hauríem de parlar de  la violència psicològica que és una violència que, encara que no ho sembli, pot arribar a fer més mal que la violència fisica.

Ha de ser molt dur que cada dia t'humillïn, et degradin, et facin sentir que no serveixis per res, molta gent ha arribat al punt de suïcidar-se ja que no podien viure així.

Una vegada em van dir "un insult pot fer més mal que un cop de puny" en aquell moment no ho vaig entendre  però ara li dono voltes i tenia raó, un cop de puny fa mal, però el dolor marxa, en canvi el mal que et deixa un insult d'una persona que estimes, no marxa.

La violència l'hauríem d'erradicar. Vivim en un món molt evolucionat com per seguir comportar-nos com animals..

NO A LA VIOLÈNCIA PER NO DESTRUIR EL MÓN, Alexandra Espinosa

La violència és molt dolenta, algunes persones creuen que la violència es l’única solució per als problemes,però ens equivoquem perquè hi ha moltes formes d’aclarir algun problema que puguem  tenir. Pensem que la violència ho resolt tot però no és així és al contrari ho empitjora tot.

Un exemple de l’ús de la violència són les armes. Les armes poden servir per dues coses, poden ser dolentes (matar un innocent) o poden ser bones (defensar-nos d’algú que ens vol fer mal). Això ho diu la gent, però jo penso que ni per l’una ni per l’altra, les armes sempre són dolentes.

I amb tot això de la violència l’única cosa que aconseguim és DESTRUIR EL MÓN.


 El 30 de gener a tutoria vam treballar un tema molt interessant ja que se celebrava el dia de la no violència i valia la pena pensar-hi. Raúl Pérez

El dia de la no violència a classe vam fer diverses activitats. Primer vam veure tres vídeos sobre la violència i les armes, sortia gent tirant les armes a la brossa, gent corrents per no morir d’un tir d’una pistola i un noi que va apallissar al seu company i després el seu company agafava una pistola per matar-lo. Després vam haver de dir diferents arguments reflexionant sobre  per què és dolent  l´ús de les armes, ho vam fer fent grups de tres i cada grup havia de donar tres arguments i finalment els vam apuntar a la pissarra, vam votar els tres que ens agradaven més i les vam apuntar en un paper per comunicar-ho al centre. Els tres arguments que van elegir van ser aquestos:

  • Les armes fan mal als familiars,
  • poden originar molts morts, i
  • si no són ben utilitzades pot morir gent inocent.


Què és el dia internacional de la no violència?            Pedro Mora

Doncs aquest dia és la jornada del 30 de gener i es celebra des de 1964. El DENIP, sigles amb que es coneix aquest dia, propugna una educació permanent per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. Es va decidir celebrar aquest dia en commemoració a la mort de Mahatma Gandhi.

 Així doncs aquesta data, a les escoles es fan una sèrie d’activitats entre les quals destaquen: Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles; conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal; de no-violència  i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans; conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món; saber resoldre  els conflictes  de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la , clara i ordenada; compartir una estona  amb tots els alumnea i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no violència i la pau.

 En conclusió aquesta jornada és molt positiva per als nens/es per poder diferenciar del que és correcte del que no ho és i poder conviure en societa.


La no violència, per Yasiri Fabián

Primer que tot , què és la no violencia? , es una manera de pensar,de sentir i actuar.La violencia és un sistema de vida inhumà.Una cultura que considera els diners com a valor més importantI,l’ésser humà com un objecte o un instrument .La no violencia consisteix en atendre al positiu , potenciar-ho, i fer-ho crèixer . Entenem que la situación d’avui no és fácil i que genera un sistema de violencia en el qual estem submergits i del qual formen part , és la contstrucció de un estil de vida basat en la pau de tots i la col· laboració de cadascú per arribar a fer d’aquest un món millor , una mica cada dia.L’art de la no violencia es fer-nos servir a nosaltres mateixos com a lluita per un món millor amb una democracia digna , en contra de la desigualtat, la pobresa en mig de l’abundància i sobre tot si ho fem tots junts , el resultat será molt millor.


La violència, un tema que ja hauria d'estar més que desaparegut en una societat civilitzada, continua obert actualment.   Ainhoa Gracia.

Majoritàriament la violència té lloca casa. Es veu cada dia com mares i pares es danyen tant físicament com psicològicament, sent un exemple per als seus fills i  que en un futur, probablement, faran el mateix.Si no prenem consiència cada un de nosaltres sobre la violència que generem a casa, a l'institut, o al carrer o on sigui que vivim, no podem contribuir a que desaparegui d'aquest món.

Però què és la violència?
La violència és una conducta humana agressiva., no pacifista, que provoca dolor i sofrimnt i pot afectar tant a les persnes com als animals.

Quin tipus de violència podem trobar?

Microsistema: que es basa en entorns inmediats del subjecte, com el context familiar i escolar.
Mesosistema: Relacions que s'estableixen entre els diferents entorns del subjecte.
Exosistema: Organització del medi en el que viu el subjecte: Sitema econòmic, politic, mitjans de comunicacioó.
Macrosistema: Estructura social, cultural i actituds de la societat.

Causes de la violència.

·L'alcoholisme: La gran majoría de les dones són agredides pels seus companys conjugals, ja que estan sota l'afecte de l'alcohol.
·La forta ignorància que hi ha de no conèixer millor via per resoldre els conflictes: no saben que la millor solució per resoldre un conflicte és conversant.
·No poder controlar els impulsos.
·La manca de comprensió que hi han entre les parelles.
·Manca de comprensió cap als nens.
·La drogadicció: és una altra causa de violència

Consequències de la violència.
Pot tenir:
·Consequències per a la salut.   ·Homicidi           ·Lesions durant l'embaràs    ·Embaràs no desitjat i en edat jove.
·Consequències físiques.           ·Lesions greus    · Lesions als nens              ·Vulnerabilitat a les malalties.

Consequències psicològiques
·Suïcidi
"Problemes de salut mental: temor, culpa, odi, vergonya, desconfiança, aïllament, ansietat..

Conclusió.
Ja sabem que la violència és un fet molt perillós i hem de tenir en compte que hauríem de lluitar per reduir-ne la seva presència en la nostra societat.


Violència i no-violència,    Daniel Cabeza

La violència és un concepte que està en les nostres vides avui dia i que ha de desaparèixer ja que està causant molt de mal a la nostra societat.

És veritat que cada vegada hi ha molta menys violència per part física, ja que existeixen molts tipus de violència com per exemple:  Física,Psicològica, verbal... Per evitar aquest tipus de conseqüències  hi ha una estratègia social anomenada no- violència que ha estat durant molt de temps una eina per les protestes socials que es duen a terme.

La violència s’ha d’acabar i amb l’ajuda de la no-violència es pot fer possible eliminar aquesta barbaritat.


Comments