Víctor Balaguer, tota una experiència!

tornar al menú

Nesi!!!

 

-          Nesi!, Nesi! Hem vist la Nesi! …

-          Què? Nessi? El monstre del llac Ness? Què heu anat a Escòcia?

-          No, la Nesi, la mòmia d’un nen o una nena, no se sap ben bé,  diuen que tenia cinc anys quanla van momificar, d’això fa més de tres mil anys i que actualment es troba al Museu Víctor Balaguer de Vilanova.

-          No pot ser, però si fa una estoneta van estar parlant al pati!

-          Va ser al mig del pati. Ja havien quedat amb els “profes” de Socials, la Teresa i el Jesús i van anar caminant cap a Vilanova, la veritat és que plovia una mica però era igual, havien quedat que anirien i ho van fer.

-          I com és que ja esteu al centre?

-          Doncs van anar a l’hora del pati, van visitar la sala on estava la mòmia i d’altres restes que un tal Eduard Toda, que era un diplomàtic espanyol a Egipte, la va portar i la va cedir al museu. Hi havia dues calaveres i un munt de fetitxes egipcis. També estava la mòmia d’un ibis, un ocellot que representava el déu egipci Thot, el déu de l’escriptura.

-          I vau haver de treballar?

-          Sí, res més arribar ens van donar un full ple de preguntes que havien de contestar segons observàvem i cercàvem dins del museu.

-          I no heu vist més coses?

-          Sí, vàrem visitar una altra sala, on hi havia espases, armadures orientals i d’altres objectes provinents de la Xina, el Japó i d’altres països de l’Orient.Vam passar per una altra sala amb quadres, alguns molt grans i a fora de l’edifici hi havien canons. Ens van fer alguna foto i vam tornar al centre, ja que havíem d’estar aviat, ens tocava anglès i havíem de fer “reading in pairs”.

-          Ah! I retornant vam saludar a la gent, molts d’ells ens tornaven la salutació.

-          I quants vau anat?

-          Tots els alumnes de primer C. No va faltar ningú.

-          Quina sort!


Comments