Només fràgils mots de la meva llengua, arrel i llavor.


 
Salvador Espriu
Fragments d'un poeta
 
Fragments d'una exposició.

 El poeta vist i viscut pel jovent del Galí

2013 Any Espriu

 Enguany hem celebrat l'any Espriu a l'Institut. Per què? Doncs perquè era, i és, un escriptor excel·lent i potser entre la joventut una mica desconegut.
Diuen que és un escriptor difícil, tancat, amb un univers molt personal, però la veritat és que si el llegim amb ganes és com tots, a poquet a poquet anem entenent-lo i vivint-lo.
Amb cartolines negres vam copiar la seva silueta i a sobre hi vam posar fragments de poemes. Això ha sigut molt  maco de fer i no ho havíem fet mai.
1r A
2n Curs

Les nostres classes han estat guarnides amb poemes d’Espriu, a més, hem estat veient vídeos del protagonista per saber més coses de la seva vida.

A diversitat també hem treballat el poeta i la seva obra. Hem copiat uns versos i ens han explicat què significaven.Aquí un detall dels punts de llibre a propòsit d'un fragment, versos de Salvcador Espriu.

Només fràgils mots,
de la meva llengua
arrel i llavor.
 
Ens ha agradat molt treballar Salvador Espriu, hem fet cosetes entre tots, la biografia, hem vist fragments, hem llegit trossets i hem fet murals.
Ens ha agradat molt fer el Cal·ligrama i ens ha encantat que de tots els nostres treballs facin una exposició al pati de l'institut.
És guai.

1r B


4rt

Les classes de quart hem estudiat la seva biografia, la seva obra i hem comentat alguns dels seus poemes. Tot això ho hem exposat en forma de mural a les classes i queda força bé, a part de la utilitat de

consultar-ho sempre que volem.


Per altra banda també vam gaudir de l’obra de Salvador Espriu a la festa de Sant Jordi, ja que vam poder sentir algunes de les seves poesies mentre es projectaven imatges en una pantalla que hi feien referència.
Va estar molt bé.


 
Treballar Salvador Espriu ha sigut  xulo i més o menys ha participat tothom.
Entre uns quants hem fet una sanefa a la classe. Teníem tires de papers i anàvem escrivint una frase cada nen o nena i entre tots vam fer un fragment de Laia, una novel·la d'una nena una mica rara.
També vam fer com una pluja de poemes i unes tires amb rotllos de paper de vater on escrivíem versos de diferents poemes. I després escrivíem versos nostres.
1r D


3er

Emprant les hores de català vam escriure entre tots una frase cèlebre que va dir en un reportatge que vam veure. També, per grups vam treballar  la seva vida, les seves novel·les, els seus premis, les seves obres, etc.Poema XXXVIII de

La pell de brau

 

No convé que diguem el nom

de qui ens pensa enllà de la nostra por.

Si topem a les palpentes                              

amb aquest estrany cec,

on sinó en el buit i en el no-res

fonamentarem la nostra vida?

Provarem d'alçar en la sorra

el palau perillós dels nostres somnis

i aprendrem aquesta lliçó humil

al llarg de tot el temps del cansament,

car sols així som lliures de combatre

per l'última victòria damunt l'esglai.

Escolta, Sepharad: els homes no poden ser

si no són lliures.

Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser

si no som lliures.

I cridi la veu de tot el poble: "Amén."Al peu d'questa pàgina trobareu una presentació en power point amb representacions sobre alguns versos de Salvador Espriu i que va servir de base per al concert de la diada de Sant Jordi, enguany dedicada als poetes"centenaris".ć
Rat Martins Guerra,
8 de jul. 2013, 3:02
Comments