Parlem-ne!

Qui guanya, què guanya? Laura Mateos

Les guerres. Alejandro González.

Guerra Walter Rosado

La guerra. Natàlia González.

Guerres? Júlia Godoy

Estimada mare... Alejandro Sánchez.

Què en penso de la guerra? Zulima Luque

Què penses de les guerres? Alexandra Espinosa

Les guerres, Tania Cacheda


 
Qui guanya, què guanya?  per Laura Mateos

Les guerres per a mi són absurdes. Una guerra només implica uns diners,  i potser que en aquell moment el país no esta bé i cal demanar un préstec, la mort de moltes persones i després deixa el lloc destrossat.

 I qui guanya també surt desafavorit de la guerra perquè ha perdut  molta gent i molts diners perduts.

La causa de les guerres per a mi més absurda és la necessitat de matar  la gent, quan es podia arreglar parlant.

Una vida val molt més que les mil raons per les quals estan lluitant.

Després d’això també haurien de pensar en els diners perquè el país  potser hi ha gent morint-se de gana...

I després qui guanya, què guanya?

Una consciència plena de morts i no només enemics sinó del propi exèrcit, que ha perdut molt diners inútilment i un terreny destrossat.

En conclusió no m’agrada gens la guerra. Parlant es podria arreglar tot, no arribant a les armes, les morts, etc..


LES GUERRES. Per Alejandro González

Les guerres a mi no m’agraden, són conflictes entre la gent que no arriben en lloc, només causen desgràcies com  la mort o destroces. Hem de viure la vida sense violència ni tragèdies.

Algunes guerres són èpiques de tants ferits, morts, destroces... i això per a  la Terra no va bé.

Hem d’acabar amb les guerres perquè les persones que viuen en un lloc on hi ha hagut guerres després  amb els seus diners han de pagar per arreglar-lo...

No a les guerres!


Guerra... Walter Rosado Naranjo

Les guerres són molt dolentes perquè porta moltes conseqüències: morts,nens orfes, desgràcies, mort d’innocents, amb la guerra es destrueix tot, es passa gana. Si tiren una bomba nuclear queda l’aire contaminat, es mol tòxic, porta moltes malalties etc.

Algunes persones pensen que la guerra es la millor manera de resoldre un problema i diuen que allà es demostra el que val però aquesta es una idea absurda perquè resoldre problemes matant  gent,  no es la solució, qui va a la guerra no aprecia la seva vida.


La Guerra. Natàlia González

La guerra no és més que una absurditat que obliga l'home a donar la seva vida per un país com  una única manera de solucionar els problemes, amb  violència i  morts innecessàries.
Hi ha moltes maneres d'arribar a un acord sense enfrontaments.
La guerra és únicament una forma absurda que reflexa la por, la tristesa i la soledat.

 Les guerres? Parlem-ne!  Júlia Godoy

Jo crec que les guerres són una ximpleria, que no haurien d’existir perquè mor molta gent innocent que no té culpa de res.

Hi ha gent que pensa que amb les guerres s’arreglen els problemes però el que jo no entenc és com poden pensar això perquè en les guerres hi ha violència i sempre acaben perdent els dos bàndols, potser un guanya la guerra, però població i diners segur que perden els dos.

Ja no ho dic per la gent que vol fer guerra, perquè si només hi hagués guerra per a ells i si només es moren ells ells ho han triat però el problema és que en les guerres mor gent que no fa res, que no té cap culpa, gent innocent.

Doncs, amb això vull dir que amb pau les coses van millor que amb guerres i això hauria de canviar.
Estimada mare!   Alejandro Sánchez

Ara que la guerra m’ha fet veure les coses d’una altra manera, et demano disculpes i em penedeixo, però no fer-te cas, si sobrevisc sempre et faré cas i  et  tractaré com t’havia d’haver tractat sempre.

Ho sento molt, això de la guerra, encara que no hagi mort, la guerra m’està matant per dins, estic esperant a veure  si ve el metge perquè em curi la ferida de l’esquena que m’ha fet una bomba.

Hi ha molts morts del meu grup, i ara mateix estic sol. Em penedeixo molt de veritat, ho sento tant, no puc continuar amb això de la guerra. Tan de bo sobrevisqui.

Ho sento mare. Una abraçada.

PD: Em fa molt  mal l’esquena!
QUÈ PENSO SOBRE LES GUERRES?
  Zulima Luque

Què penso sobre les guerres?
Les guerres no haurien d'existir perquè hi ha una gran mortalitat, mor molta gent innocent, hi ha molta gent que a causa de les bombes perden algunes parts del seu cos, es passa fam, hi ha violacions, es destrueixen moltes construccions i cases on viu la gent innocent, hi ha molta creueltat i tristesa, gent sense cor que no mira per les famílies i la vida dels soldats.
Amb les guerres no es guanya res, al contrari, es perden moltes coses que estimem molt en aquesta vida.


Què  Penses de les Guerres? per Alexandra Espinosa

Les guerres són molt cruels, ja que sempre acaba perdent la gent. Aquells que van a la guerra ja mai més són els mateixos. Crec que no serveixen de res, només per patir.

Actualment, ara hi ha algunes guerres a Egipte, Síria... i ho estan passant molt malament. Amb la guerra es perd molta gent, nens òrfens, dones vídues, persones que els falten membres,etc;crec  que ningú té dret a treure la vida o la felicitat a ningú. Hi ha gent que s’apunta a l’exèrcit pensant que mai aniran a una guerra, i quan els toca anar-hi ho passen fatal.

En fi que la guerra no hauria d’ existir MAI!  LES GUERRES

Arreglant un conflicte amb violència, la guerra. Les guerres no afavoreixen  ningú, només empitjoren les coses.

Els politics i la gent dels exèrcits es pensen que amb les guerres els conflictes politics es solucionen, però no és així; les guerres només porten més conflictes o problemes entre els països.

Els problemes amb la violència no es solucionen, i menys si el conflicte és per un tema tan important con els politics. Aquests no són una ximpleria de nens petits, aquestes coses són importants i afecten a molta gent.

Per culpa de les guerres molta de la gent que no tenia culpa de res, que només vivia als països on ha esclatat la guerra, s’han quedat sense casa. Però encara pitjor, molta gent ha mort sense tenir culpa de res.

En molts països obliguen els nens a anar a la guerra, des de molt petits els acostumen a estar amb armes per no haver d'anar els grans i que morin nens

Les guerres s’haurien d’acabar perquè no fan res més que matar gent, despoblar ciutats i empitjorar la situació inicial per la qual es va produir la guerra.
Comments