El petit Príncep

Torna a l'índex 
 

A primer d'ESO hem llegit El petit príncep d'A. de Saint Exupery i hem volgut triar aquelles frases que ens han significat alguna cosa especial. Ara en fem un recull per a tots vosaltres.

Raül Caballero, 1r C

-Les persones grans sempre necessiten explicacions  He escollit aquesta frase perquè trobo que diu molta veritat, i té raó.

-Recte endavant no es pot anar gaire lluny. Aquesta  té un altre sentit: si volem aconseguir una cosa no podem anar directament a per ella hem de treballar per aconseguir-la.

-A cadascú se li ha d'exigir el que cadascú pot oferir.  té molta raó, molts adults li fan això a molts nens i aquesta frase els pot ensenyar molt.

-Bec per oblidar que tinc vergonya de beure. He escollit aquesta perquè trobo que és un problema que pateixen moltes persones.

-Només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls. Aquesta frase és molt sàvia i m’ha agradat molt.

-És el temps que has perdut amb la rosa, que la fa tan important. Aquesta frase potser no entenen perquè l’he escollit les persones que no tenen animals de companyia... però te molta raó encara que tinguessis, per exemple un gos igual que el teu, preferiries el teu perquè l’estimes i com diu la frase: el temps que perds i ha la vegada disfrutes amb ell traient-lo a passejar, jugant... és el que el fa tant especial.   

-No s'està mai content allà on s'és. No sabia si escollir aquesta frase però ara que estem en crisi sí, l’he escollit perquè té raó de cara al rics i també als pobres, però abans. Hem de gaudir  el que fem o d'allà on som perquè mai sabem quan s’acabarà.

-És molt més difícil jutjar-se a un mateix que jutjar els altres. Aquesta frase diu molta veritat, moltes persones sempre diuen molts defectes dels altres  i ja és hora que es mirin a ells mateixos.

-Entre els homes també t'hi trobes sol. He escollit aquesta perquè té raó, encara que estiguis envoltat de milers de persones si no enconeixem  a cap sempre ens trobarem sols.

-És trist oblidar un amic. He escollit aquesta frase remenant el llibre ja que era l’última,l’he trobat i l’he llegit un parell de vegades, aleshores l’he escrit i he pensat tinc sort que cap amic meu s’hagi anat, perquè ha de ser molt dur imaginar que mai més el veuré. 

Raül Caballero, he triat...


 

Comments