Notícies d'arreu...

Retallades,
Judit Dueñas
Abús de poder,J
Julián Sánchez
On anirema parar
Alberto Serrano
Un policia pega un nen...
Aida Hernando
Dues mortes i un cos
Dámaris Juárez
Nou envelat a Vilanova
Judit Dueñas
Robatori estrany
Daniel Cabeza
Les conseqüències d'una tempesta.
   Dámaris Juárez
Violència
......................
Esports
Iván Sánchez


Retallades, Judit Dueñas
Com a veu d'una menor i estudiant que sóc, ben pocs cops sóc escoltada. Però ara vull dir-hi la meva.
El que va començar com una manifestació per part del professorat ha acabat amb el nostre recolzament. El curs passat les nostres reivindicacions pel que fa a la qualitat del nostre ensenyament van ser ignorades, de fet van ser molt IGNORADES. I és potser perquè ens van ignorar i perquè les retallades sñon tan fortes que aquest curs no ha començat com caldria o sigui que ara mateix som molts més alumnes, tenim poc material, els espais són molt reduïts... Durant aquests mesos que portem de curs els alumnes hem notat les retallades i entenem el perquè de les convocatòries de vagues del professorat i juntament amb ells diem que JA ESTEM FARTS. Sembla però, que això acaba de començar però nosaltres també acabem de començar ja que cada cop som més les persones que estem en contra de les maleïdes retallades, pares, mares, alumnes, professors... cada dia som més els qui ens unim perquè volem una educació de aulitat. Per a quan serà?

Abús de poder, Julián Sanchez

Sincerament crec que el govern no ho fa gens bé. Tot i que no sé gaire sobre l’assumpte, donaré la meva opinió. El govern  retalla i ho bàsicament en l'educació i la sanitat pública. Potser sí que cal retallar però potser  hauria de fer-ho en coses no essencials, o menys essencials, ja que la riquesa d’un país depèn de la seva cultura i la formació dels seus ciutadans. Potser no és essencial la proporció desmesurada de polítics a Espanya i no ho sé exactament però crec recordar que aquí hi ha el doble de polítics que a Alemanya. I així estem, volen retallar on menys convé, la nostra educació i jo no entenc com pretenen millorar l’economia d’un país, tallant la seva base: l’educació dels ciutadans i la seva salut.  Crec que s’han de prendre mesures de protesta, com la de fa unes setmanes: la vaga contra les retallades. Em sembla bé que l’alumnat s’adoni que el que està en joc és el seu futur.

Jo vaig venir a Espanya buscant seguretat econòmica i una política social estable i al cap d’uns anys em trobo això. La sort no m’acompanya!

On anirem a parar,Alberto Serrano
Tot va començar quan el govern va decidir guanyar més diners per a ells a base de retallar-nos a nosaltres. Almenys des del meu punt de vista això és el que va passar ja que trobo que aquest panorama només els afavoreix a ells i ens tracta com a larves insignificants que l'únic que fem és treballar per a que ells ens xuclin la sang com a paràsits, sense cap dissimul, a base d'impostos, apujar-nos l'IVA, retallades a l'ensenyament públic i molts d'altres obstacles que ells mateixos col·loquen al nostre dia a dia sense cap mirament. A més a dia d'avui les retallades augmenten a cada pas, aquest és el panorama que veig quan amb els meus ulls adolescent observo la nostra societat, el nostre estat.                                                                                     Alberto Serrano, 4t A

Un policia pega a un nen de 13 anys amb un pal

Jo crec que si hi ha una manifestació i hi va un nen jove, la policia no té per què pegar-lo. A més veien que tenia sang i continuaven pegant-lo. Jo crec que un policia no ha de pegar un nen. I menys a un nen que estava passejant.
Aida Hernando, 4t A
Dues mortes i un cos enterrat

Després de llegir-me la notícia no vaig poder evitar sentir que almenys una de les dues morts es podria haver evitat. Aquest és un cas molt clar d’incompetència per part dels serveis socials. El personal de l’hospital Altollano implicat en el cas de Maria del Mar Viñodo, amb discapacitat psíquica, sabia que la seva mare i cuidadora, Marta Pajarón, no estava capacitada per a tenir cura de la seva filla com havia fet els darrers 53 anys ja que paria una depressió. La família assegurava que no volia que l’ajudessin a fer-se càrrec de Marimar, però igualment l’hospital la podria haver retingut fins que el jutge hagués valorat la situació o simplement podria haver enviat algú per a que les controlés durant un temps. En comptes d’això van deixar que les dues dones tornessin a casa el passat 23 d’octubre. No va ser fins el 9 de novembre que van trobar els seus cadàvers a la seva residència d’Astorga. Em sembla trist que persones així o gent gran que quasi no es por valer per si mateixa estiguin soles, sense control sanitari i que en molts casos es trobin morts per les olors que un veí ha sentit. És simplement vergonyós.

Dámaris Juárez, 4t B


Un nou envelat per a Vilanova, la sala de la grua del ferrocarril 

Com a jove de 15 anys que sóc pensó que es una bona idea l’obertura d’aquest nou centre per a festes d’estiu o concerts ja que l’auntament ha tret l’envalat per sempre, i ens quedarèm sense un espai concret per asistir a concerts. La gent adulta diu que els joves sempre estem al carrer fent gresca i embrutant la ciutat però ells tampoc han fet res per impedir que tanquessin l’envalat que era l’únic lloc tancat on els grans i petits poden anar.
L’envalat estava situtat en un terreny apartat del centre del poble un lloc magnífico n passars-ho bé sense molestar ningú.Gràcies al museu del ferrocarril per deixar aquesta sala que era on antigament els trens i vagons s’arreglaven,l’anomenada sala de la grua i avui un espai per a joves.

Judit Dueñas, 4t B

 
Un robatori estrany. Un empresari arruïnat  entra en un banc a robar per anar a la presó. El jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat imputat per una falta de coaccions.

La meva opinió sobre aquest fet, es que la gent esta cada vegada mes desesperada i boja amb el tema de la crisi que hi ha aquí a Espanya. M’impressiona molt que aquest home vulgui anar voluntàriament a la presó.

Daniel Cabeza, 4t C


Les conseqüències de la tempesta al Galí.
Les terribles pluges tardorals causen la caiguda d'un arbre


 
L'arbre tal i com va quedar després que el llamp hi impactès
 

El passat divendres 19 d’octubre unes horribles tempestes durant la nit van causar la caiguda de dos arbres dins del recinte de l’institut d’Educació Secundària INS Alexandre Galí, aquí a les Roquetes.

Va ser una moguda i els protagonistes van ser els interminables llamps i trons. La pluja era un problema menor tenint en compte el fort vent que impedia sortir al carrer.

I tal como diu la dita: Després de la tempesta ve la calma i és que al matí encara queia un lleu plugim acompanyat d’unes temperatures baixes. A més a més els estudiantes de l’ Institut Alexandre Galí es van trobar amb una sorpresa que els esperava al pati del recinte escolar ja que un arbre va ser presumptament arrencat pel fort vent mentre que un altre va ser tocar per un llamp i partit.

Ara per ara els arbres han estat retirats per evitar problemes, però la sensació d’una tempesta mogudeta és, encara,  visible pel poble.

Dámaris Juárez, 4t A.


 
Violència. Un home mata a cops de navalla els seus pares en un llogarret d'Oriola i després es penja
Jo crec que això no està bé, però avui en dia hi ha moltes coses que ens fan tenir reaccions no habituals a la gent.
 

Esports. Mazic, un serbi que no persona ni els paisans

L'àrbitre del partit Barça-Spartak serà molt dur amb els seus paisans i amb els del Barça, ja que ha de ser imparcial.
Iván Sánchez, 4t Bl