Activitats 15-16

 • Taller d'educació per a la Pau
 • Quarts de final
 • Efecte 2000
 • Carnaval.
 • Mostra de lectura en veu alta
 • Concert de Nadal
 • Música amb Marc Parrot
 • Teatre gestual
 • Planetari
 • A la recerca del desenvolupament.
 • Elogi de la bibliotecària


Taller d'educació per a la pau  clica si vols veure el detalls de diversos moments.

  

EDUCACIÓ PER LA PAU I COMPRENSIÓ DELS CONFLICTES AL MÓN I AL POBLE 

 La Regidoria de Cooperació i Ciutadania, de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, ens ha ofert participar en aquest projecte d’educació per la pau, implementat pel Centre de Mediació i Convivència Ciutadana.

L’objectiu principal d’aquest projecte és reforçar la cultura de pau als centres de secundària, mitjançant la comprensió dels conflictes internacionals i quotidians i les formes de gestionar-los.

Amb la tasca de difusió de la cultura de la pau, la convivència i el diàleg al municipi es pretén l'enfortiment de la cohesió social, la creació de xarxes de col·laboració, el coneixement de noves eines per gestionar la pau i promoure la creativitat i la participació de la ciutadania.

Per això imparteixen xerrades informatives i tallers de formació.

En el nostre centre el projecte ha estat adreçat a l'alumnat de 3r ESO i de 1r BTx.

En primer lloc, es va fer una xerrada de presentació del projecte, de dues hores, a cadascun dels nivells esmentats. D'altra banda, s'han impartit 2 tallers de 2 hores a cada grup classe.

Finalment es va celebrar una jornada de cloenda conjunta per posar en comunicació als diferents participants i articular i coordinar accions.

 

 " Trobem que és una activitat important perquè prenem consciència  que som part d'una societat, que de vegades manipula  la gent, que hauria de respectar els diferents pensaments de les persones, les seves decisions i circumstàncies, etc. Si volem que ens respectin, cal que donem exemple i respectem nosaltres primer, com a premisa fonamental d'una adequada convivència. "
1r de batxillera B

Certamen de lectura en veu alta.

Nosaltres també hi érem! On?, Als quarts de final del Certamen de lectura en veu alta.


Carnaval, carnaval...
" els alumnes de 1r TAPSD  de grau mitjà, han fet un concurs de disfresses a classe, tots han gaudit molt d´aquest dia i ha estat molt divertit.
Els guanyadors són: 
1 premi  Nancy Garcia (pallasa)
2n premi el grup "la Mafia" 
i 3 r premi Marina Mestre  "marinerita"

Moltes gràcies al departament de català que  ha donat uns llibres com a premis.

 

Mostra de lectura en veu alta

Llegir en veu alta. Una experiència

El dia 2  de febrer a les 6 de la tarda l'alumnat de l'INS Alexandre Galí de Les Roquetes va dur a terme una nova experiència: Llegir en veu alta, eperiència que es va dur a terme conjuntament i a les instal·lacions de la biblioteca de la vila, la Biblioteca Josep Pla.

Quan es  va proposar a l'alumnat aquesta "mostra", el professorat teníem por que no s'hi apuntaria ningú, que l'alumnat no estaria motivat, però va ser tot el contrari i ens vam trobar que els nois i noies s'hi van engrescar de seguida i en total van participar-hi una trentena d'alumn

es de 1r a 4t d'ESO.

 Així doncs, vam passar una estona al voltant dels fragments de dos llibres, Al teu rotllo, de Flavia Company i Kamal i els alfabetistes, d'Àngel Burgas. Tota una experiència.

Moltes gràcies a tots i totes els nois i noies que heu participat en aquesta mostra. Ha estat un plaer poder treballar amb vosaltres, gaudir amb vosaltres d'una estona de lectura fora del centre, veure com els nervis arribaven  però de seguida marxaven, dedicar-nos una bona estona d'una tarda. Sabem que molts de vosaltres feu activitats exatraescolar, alguns tenñieu un examen l'endemà i tanmateix vau venirm, vau llegir i ens vau fer vibrar amb les vostres paraules, amb les 

vostres emocions, amb el vostre gaudi. Perquè nosaltres vam gaudir perquè vosaltres vau gaudir.

 Gràcies. 

Isabel i Rat.

Abans, per a mi, llegir en veu alta davant d'un públic, era passar por per si  em jutjaven. Però un cop a la biblioteca em vaig relaxar i vaig poder gaudir de la lectura en veu alta. Va ser una experìencia i un repte molt xulo ja que vaig poder fer front a les meves pors i vaig conèixer  gent nova. Gràcies a la Isabel i a la Rat per animar-me a fer-ho"

Nàdia Sánchez, alumnat de 3r d'ESO.

"Em va agradar molt participar en aquesta mostra de lectura. L'experiència va ser millor que no em pensava i m'agradaria molt  repetir-la". Fàtima El Kaouini, alumna de 4t d'ESO.

 

"Havíem de llegir una història,  d'un llibre, i cada noi/a en llegia una part i havíem d'enllaçar-les totes molt correctament  per donar-li un sentit de conjunt. Va ser molt emotiu, i mol​t ​​ bonic poder compartir una estona de lectura amb  tanta gent. Ai! quants nervis!" Rocio Martin, alumna de 4t d'ESO.


Concert de Nadal


LA NOSTRA CLASSE DE MÚSICA AMB MARC PARROT

 El passat dimarts 3 de novembre ens va visitar a la classe de l’optativa de Música, el famós compositor, cantant i productor Marc Parrot.

En primer lloc ens va fer una introducció al món de la música i seguidament ens va explicar com va començar la seva carrera i com treballa actualment. A més a més,  ens va ensenyar els passos que cal seguir per compondre, produir i comercialitzar tot tipus de cançons.

A l'hora de la composició i la producció, un no es pot imaginar el que s’arriba a fer perquè els artistes se sentin a gust i tot surti perfecte.

Ens va demostrar que per a aconseguir el que volem cal esforçar-se i treballar de valent dia a dia i que, amb sacrifici i ambició, podem fer realitat els nostres somnis.

Per finalitzar va interpretar una de les seves últimes cançons: “Rosa d’octubre”.

Va ser una gran experiència tenir-lo aquí amb tots nosaltres.

Vinyet García i l’alumnat de 4t ESO de l’optativa de Música de l’INS Alexandre Galí. Curs 2015-16


Teatre gestual
Us mostrem alguns moments del Taller de Teatre Gestual en el qual van participar els alumnes de Teatre Emocional (2on d'ESO) durant el primer trimestre.
De la mà del Marcel Tomàs, reconegut actor i còmic, els nois van aprendre tot un seguit de tècniques i trucs del teatre còmic. El teatre, una eina de comunicació universal i més en la seva vessant gestual, ens torna a mostrar que l'art és un dels millors vehicles per a desenvolupar moltes habilitats personals i comunicatives, a més de divertir-nos molt fent-ho. Una experiència molt enriquidora!!!PlanetariA LA RECERCA DEL DESENVOLUPAMENT, 

JUGANT PER COMPRENDRE EL MÓN.

Com a tutor d’un grup de quart d’ESO, en concret el quart D, vaig gaudir d’una sessió de tutoria especial, portada a terme per membres de l’Assemblea de Cooperació per la Pau. Es tractava d’una mena de joc de rols i estratègia on, en certa manera, els alumnes havien d’assumir els rols de sis països o regions del món: Estats Units, d’Amèrica, la Unió Europea, l’Àfrica subsahariana, països del Magrib i Orient Mitjà, Amèrica Llatina i Àsia.

Malgrat que de bon començament els van deixar triar, va ser un problema ja que tots es van decantar pels que pensàvem països més potents, econòmicament i culturalment parlant.

El joc va estar bé, ja que els obligava a establir relacions entre ells i jugar amb allò que hipotèticament tenien uns i els faltava als altres per veur

e si es podien ajudar o si més no, establir relacions comercials i intercanviar per equilibrar. Missió impossible, quan no hi havia un desastre, havien de pagar a algun organisme mundial i com sempre molts dels problemes s’intentaven resoldre per l’enfrontament i  la guerra. Això sempre suposa més pobresa pels que ja ho eren i més riquesa pels de sempre.

Les intencions són bones però si no es donen possibilitats als que les necessiten, aquest món no tindrà futur, ... 

Això passa fins i tot als jocs que imiten la realitat.


LA BIBLIOTECARIA DE LA JOSEP PLA

L’altre dia, un dijous qualsevol de la setmana  passada vaig anar amb un grup d’alumnes de primer de l’institut a la biblioteca Josep Pla de Les Roquetes, biblioteca que tenim molt a prop, com diria un lleonès com jo, “a tiro de piedra”. Era una activitat de les emmarcades en el Pla Anual del Centre: Gust per la lectura. Es tractava de motivar els alumnes per la lectura i l’ús de la biblioteca entra dins els paràmetres establerts.

Des de l’institut es fan moltes activitats encaminades a la motivació de l’alumnat, però aquesta vegada el meu elogi és per a la directora de la biblioteca, n’Ester Callao, com va saber ficar-se tot el grup dins la butxaca  i mitjançant unes obres d’art repartides en quatre quadres, i unes preguntes, va fer moure tots els alumnes per la biblioteca, utilitzant els ordinadors, llibres de consulta i guies turístiques. Tot acompanyat pel bon saber fer del que jo diria una autèntica “mestra”. I sé que aquesta activitat la va repetir amb tots els nostres alumnes de primer.

Porto molts anys a les Roquetes, i he tingut el plaer de conèixer gent que em va fer enamorar d’aquesta població. I haig de reconèixer que aquesta vegada vaig compartir una jornada amb una autèntica professional a qui li preocupa tant la biblioteca que dirigeix, com els alumnes i habitants del poble. Amb gent així, sí que es fa poble.

Comments