2017-2018‎ > ‎

La moneda de la felicitat

Per Vinyet Garcia Alarcos


Vivim en una societat capitalista de cap a peus, segmentada en classes socials segons el seu poder adquisitiu. Això som, diners. Treballem dia rere dia per obtenir uns calers. Desitgem que ens toqui la loteria per després gastar-nos-ho tot en allò que volem. Aconseguir el “sueldo NESCAFÉ” i així no haver de fer mai més res. Sembla que aquestes monedes ens donin la felicitat, però realment ho fan?
És cert que, avui dia, els diners són necessaris per a pagar les despeses bàsiques d’una persona, com ara el menjar, la llar, la higiene, la calefacció... Però no ens donaran la felicitat. Almenys, a mi no.
Jo penso que els únics que podem oferir-nos la felicitat, els únics capaços de fabricar-la, som nosaltres mateixos, les persones. Som una indústria que no tanca. Podem intercanviar-la a tot hora. Podem regalar-la a qui ens envolta sense haver d’esperar res a canvi. Saludar amb entusiasme al porter del bloc, somriure a la fornera quan comprem el pa de bon matí, pujar a casa la compra de la senyora gran que no té forces per fer-ho ella mateixa.
A mi, per exemple, només em cal creuar-me pel passadís de l’institut amb aquella noia tan especial que em regala una de els seves rialles. Això em fa feliç.

Comments