2017-2018‎ > ‎

Les dones fem història

Un any més l’Institut Alexandre Galí, des del Departament de Ciències Socials i més concretament des de l’assignatura de Religió, ha dut a terme un projecte de cooperació entre l’alumnat de tots els nivells i que ha consistit en l’elaboració d’una catifa de Corpus Christi. Aquest projecte ja és un clàssic en el nostre centre i vol donar forma als diferents valors, emocions i sensibilitats tan presents en la nostra comunitat educativa i que, enguany, podem trobar en forma de bombolles de sabó que una dona llença al món i adreçades a les generacions futures que apareixen en forma de mans, unes mans que recullen tot allò positiu que la dona ha anat desenvolupant al llarg de la història.
Enguany volem ressaltar la implicació de tot l’alumnat, els hem vist treballar tots, grans i petits junts, compartint idees, treball, riures, reptes i solucions, per la qual cosa ens podem congratular d’aquest magnífic projecte que reconeixem com a comú i cooperatiu.
El projecte respon al títol “Les dones fem història” i  vol ser una reivindicació, un tribut i un reconeixement  del paper i el valor de la dona i de la seva aportació en la història de la humanitat. Així hi podem trobar les diverses aportacions femenines que al llarg de la història han deixat la seva empremta en diferents formats, com l’esport, la matemàtica, les ciències, la literatura o les arts en general.  Però també hi són presents altres factors solidaris, com la lluita pel càncer de mama o  la necessitat de “Trencar  definitivament les cadenes” que coaccionen la seva llibertat.

Gràcies.

En aquests moments tan durs que estem vivim al Garraf, voldríem dedicar aquest projecte i tot allò que s'en desprèn, a la Laia, que malauradament ens ha deixat amb un buit immens,  i els projectes de la qual, com a dona, han quedat truncats per sempre.

Comunitat Educativa de l’Institut Alexandre Galí. 
Les Roquetes de Sant Pere de Ribes.

Comments