2017-2018‎ > ‎

Andy WarholL'alumnat de 4t curs de Visual i Plàstica hem anat a veure l'exposició sobre Andy Warhol que s'ha fet al Caixa Forum  de Barcelona. Ha estat una exposició molt interessant i creiem que ara podem entendre més aquest polifacètic artista  capdavanter del pop art.


Us deixem unes paraules sobre Andy Warhol i  també unes crítiques a propòsit de la seva obra, concretament dels quadres i elements artístics que vam poder visitar en aquesta exposició tan interessant.


Ahh! i també unes fotos per al record.
ELS ROLLING STONES, JEAN M. BASQUIAT, MARCEL DUCHAMP, MARYLIN MONROE, ELVIS PRESLEY O DAVID BOWIE VAN SER TRANSFORMATS EN MERCADERIA CULTURAL PER LA MÀ DE WARHOL.


La mostra subratlla la manera amb què Andy Warhol (Pittsburgh, 1928 – Nova York, 1987) capta el culte a la mercaderia sorgit de les invencions industrials del segle XIX. Sempre atent a l'avenç tècnic i industrial, Warhol va fer servir tota mena de tècniques i de màquines, des de la serigrafia fins a la gravadora de vídeo, amb patrons productius que ell mateix va definir com a "propis d'una cadena de muntatge".
Aquest art mecànic, aparentment impersonal, nega cínicament tota càrrega espiritual intencionada. El silenci nihilista de Warhol és, de fet, un dels factors que donen altura poètica al seu treball. Al costat d'una selecció d'assajos escrits per teòrics de la seva obra, l'exposició inclou una selecció de retrats de l'artista, fets per fotògrafs com Alberto Schommer, Richard Avedon o Robert Mapplethorpe.

ENTRE L’ELIT INTEL·LECTUAL I LES MASSES POPULARS 
 
Warhol es va consagrar com l’artista pop per excel·lència als anys seixanta, tant entre l’elit intel·lectual com entre el gran públic, gràcies a obres basades en la reformulació de diferents productes de consum com les sèries de sopes Campbell’s o la transformació de grans icones del seu temps, com actors, polítics o cantants. Seguint el mateix principi de fusió, va desenvolupar la Silver Factory, un laboratori cultural experimental que era, alhora, seu d’un nou tipus d’empresa cultural.


Després de superar un intent d’assassinat el 1968, Warhol va canviar de tàctica creativa i es va convertir en un personatge de si mateix, amagat rere un pentinat característic i unes ulleres notòries. Va traslladar la seu de les seves operacions comercials i estètiques a The Office, un espai més burgès i ordenat logísticament que el va consolidar definitivament en un artista-empresari, capaç al mateix temps de dirigir la revista Interview, pintar retrats de famosos i acceptar tota mena d’encàrrecs comercials fins al moment de la seva mort.


Comments