2016-2017‎ > ‎

Camins a l'escola i Treball infantil

Andrea Riol
Dret a l’escola

A la classe de Cultura i Valors ètics hem vist uns vídeos molt interessants,  Camins a l’escola i  Abans de créixer. 

Aquests vídeos m'han impactat molt, tot m'ha semblat molt injust.
Nens com els que surten al vídeo, es mereixen una vida millor de la que porten ja que tenen moltes dificultats per anar a l'escola. 

Aquells nens fan l'impossible per arribar a l'escola, i tot per una bona educació, que tothom podem tenir, però que no tothom té.
I nosaltres, que com a màxim estem a 10 o 15 minuts, no li donem importància, ho fem per obligació. 
Treball infantil

L’altre vídeo, el dels nens treballadors, penso que els nens no tenen per què treballar, els nens  hem d’estudiar, treballar és per als adults. 

Aquests nens a vegades han de  deixar a un costat la seva educació per ajudar a casa seva treballant, i  això també em sembla molt injust. 

Cap nen no es mereix  això per viure en un lloc on no hi ha suficient educació, i on els obliguen a treballar.
A part d’injustícia, també sento admiració cap a aquests nens i tot el que fan, és admirable, perquè penso que una persona com jo no ho podria fer. Però clar, jo he tingut la sort de néixer aquí i de tenir-ho tot.
Marta Gómez


Camins a l’escola

Hi ha nens que no poden anar a l’escola perquè treballen i n’hi ha d’altres que sí que hi van, però després de fer molts quilòmetres en unes condicions pèssimes.

Això es la demostració que nosaltres no ens adonem de la sort que tenim. Aquests nens i nenes han de anar fins  molt lluny i per camins molt perillosos fins arribar a la seva escola. I nosaltres a vegades diem i fem el que sigui per no anar-hi, quan la tenim a 10 o 15 minuts com a molt. 
Som uns afortunats i no ho sabem apreciar, aquests nens i nenes són una mostra d’admiració per a mi, i ho haurien de ser per a tothom ja que ningú es voldria trobar en aquesta situació.Treballar quan tens 6 anys?

He vist imatges molt impactants. 
¿Com pot ser que uns nens tan petits s’hagin de posar a treballar en aquestes condicions tan lamentables per ajudar a mantenir la seva família per culpa de la pobresa? 
Tot plegat és un altre cop una mostra d'admiració, estan obligats a fer-ho perquè si no ho fan moriran de gana ells i tota la seva família. 
Aquests nenes estan exposats a males condicions, a fer-se talls, a donar-se cops i a mil coses més només per un sou que no els ajudarà gaire. 

Per a mi, aquests nens són uns lluitadors i estic segura que mai no deixaran d'intentar tirar endavant perquè el que ells volen és tenir una bona estabilitat i ajudar en tot el que puguin.
Crec que en el segle XXI, és molt lamentable que nens hagin de posar a treballar perquè sinó. 
No pot ser, això ha de canviar.

Dikra Tami
Hem vist com  costa  anar a l’escola en diferents llocs del món.
Nosaltres, que tenim totes les possibilitats d’estudiar i aprendre, no ho aprofitem, ni li donem tanta importància com aquests pobres nens/es.
Segurament si nosaltres estiguéssim en el seu lloc, ho entendríem tot i valoraríem allò que hem de valorar.
D’altra banda, abans de créixer, em va deixar en “shock”. No em fa cap gràcia que nens tan petits treballin en fàbriques quan haurien d’estar anant a estudiar. Tots i totes tenim dret a aprendre.
I m’agradaria molt eliminar tots els estats de pobresa i problemes econòmics, perquè així els nois i noies no hagin de treballar per ajudar els seus pares i que també tinguin l’oportunitat d’aprendre i tenir una molt bona formació, educació i ser cultural com qualsevol altre persona que ho sigui.
Quim Alañà

Els vídeos em van impactar molt, com hi ha nens que arrisquen la seva vida per tenir una millor educació. 
Em sembla molt injust i em fa pensar en mi, que em queixo de caminar 5 minuts.
Després de veure el vídeo he pensat que tinc sort...

Sobre el treball infantil he de dir que també se m'ha fet dur, em va  caure l'ànima als peus per veure nens treballant en condicions pèssimes i ells sense queixar-se. 
Que dura és la vida per als que no han nascut amb la sort. :-( 
Sílvia Muñoz
Cami a l’escola m’ha semblat un vídeo on he reflexionat molt, els nens triguen un munt d’hores per anar a l’escola, alguns en el camí fins i tot  es poden morir, però ells lluiten per aprendre, no com aquí que ja ningú  ho fa.

El treball infantil.
M’ha semblat un vídeo molt dur, veure nens treballant com si fossin un adult se’m trenca el cor només de pensar-ho. Això es molt injust perquè els nens no tenen les mateixes qualitats d’un adult( no tenen tanta força, no tenen tants coneixements).
Veig injust que els nens puguin arriscar la seva vida per estudiar i que malgastin el seu temps treballant quan podrien estudiar i tenir mes coneixements.


Comments