Nieuws‎ > ‎

Technopolis - STEM-tornooi (1Ab)

Geplaatst 2 jun. 2017 05:31 door Hans Verbrugghe   [ 7 jun. 2017 09:33 bijgewerkt ]
 

stemtornooi2

https://drive.google.com/a/immaculatainstituut.be/file/d/0B8IwzEdPWs3pMmNTdUtqLVhoRWM/view?usp=drive_webEen fiere leerkracht vertelt je met plezier met plezier kort even hoe beide teams de finaledag in Mechelen beleefden.


Zoals je in een eerder bericht kon lezen, heeft onze STEM-klas 1AB keihard gewerkt aan hun project. Enkele dagen geleden werd er in de klas bepaald welke twee teams mochten deelnemen aan de kort even hoe beide teams de finaledag in Mechelen beleefden.

finaledag van het eerste Vlaamse STEM-tornooi.

Vanmorgen reden we met een minibusje naar het Technopolis. Bij de aankomst werd het al meteen duidelijk dat er heel wat mooie en solide ontwerpen op de tafels stonden. De gelijke concurrentie, dus. Toch bleven onze leerlingen rustig en begonnen ze met hun praktische proef. In beide pogingen waren er enkele schoonheidsfoutjes te bespeuren, maar zowel de juryleden als STEM-leerkrachten van andere scholen waren lovend over hun ontwerpen. Zowel de S-car (elektrisch autootje) en de H20-crane waren uniek in hun soort. Met de S-car waren we de enige die een compleet nieuw chassis uit hout hadden gebouwd en met onze kraan had niemand anders een glijdend ontwerp. De woorden van Lieven Scheire zelf: "Een pluim voor de teams die durven anders te denken!”.

Een dikke proficiat aan alle leerlingen van de klas! Jullie leerkrachten mr. Blomme en mr. Maeren zijn heel trots op wat jullie allemaal ontwikkeld en gebouwd hebben. Ook een speciale dankjewel aan mr. Verbrugghe want hij ontwierp samen met de leerlingen een mooie affiche waar de STEM-componenten in verwerkt zaten.Er waren acht bronzen, drie zilveren en één gouden medaille per project te verdelen en onze teams hebben allebei een bronzen medaille gewonnen!


Comments