Nieuws‎ > ‎

PROCLAMATIE JWO EN VWO

Geplaatst 26 mei 2018 03:11 door Peter Maes   [ 26 mei 2018 03:13 bijgewerkt ]

Op 23 mei waren Aaron Vandenberghe (4Latijn) en Maxim Ghyselen (6Wewi a) uitgenodigd op de proclamatie van de wiskundeolympiade aan de universiteit in Leuven. Zij behoorden tot de 156 finalisten. Als je weet dat er 23 000 deelnemers waren (en niet iedereen doet mee aan een wiskundeolympiade) behoorden zij dus tot de minder dan 1% beste deelnemers.

Bij de Junior wiskundeolympiade (tweede graad) kreeg Aaron zo’n aanmoedigingsprijs. Hij kreeg een prijzenpakket dat bestond uit : 3 tijdschriften van Wetenschap in Beeld, het boek optische illusies en X-factor en een exemplaar van het tijdschrift Newscientist. Hij kreeg ook nog een waardebon van 50 euro voor Euro Space Center. En natuurlijk ook een diploma en het eindrapport.

Bij de Vlaamse wiskundeolympiade (derde graad) kreeg Maxim een aanmoedigingsprijs. Zijn prijzenpakket bestond uit : 4 wetenschapmagazine's, een biografie van d' Alembert, een licentie voor een programma van Texas Instruments.

Aan allebei een heel oprechte proficiat. Deelnemen doet je bijleren en ook dat is al een mooie beloning. Het was voor beiden een onvergetelijke ervaring. Het is zeker iets dat op hun curriculum vitae niet zal mis staan.

Comments