Nieuws‎ > ‎

Oud-leerlinge Caroline Van den Berghe ... in de prijzen!

Geplaatst 29 okt. 2013 02:53 door Immaculata_De Panne website   [ 7 nov. 2013 08:16 bijgewerkt ]

De VRT panoramareportage: 'de gestoorde procedure', over de dood van Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel in 2010 werd bekroond in Berlijn op het grootse Europese radio, tv en online festival, de Prix Europa. De makers, journalisten Dirk Leestmans en Caroline Van den Berghe (oud-leerlinge) kregen de prix Europa 2013 voor 'The best European TV investigation of the year 2013'. Er waren in die categorie 200 inzendingen en 17 genomineerden uit verschillende Europese landen. De reportage die in februari door de VRT werd uitgezonden en in eigen land voor veel ophef zorgde, liet op het festival niemand onberoerd. De jury, die bestond uit collega reportagemakers, was onder de indruk van het verhaal en de beelden van de bewakingscamera's in het politiekantoor van Mortsel. Een schokkend verhaal over een jongeman die de speelbal werd tussen psychiatrie en justitie en werd gedood door een speciaal team van de Antwerpse lokale politie.


‘De gestoorde procedure’ is opnieuw in de prijzen gevallen. De reportage heeft in Londen de AIB Media Award in de wacht gesleept in de categorie Domestic Current Affairs.

De Association for International Broadcasting (AIB) beloont met zijn Media Awards kwaliteitsvolle radio- en tv programma’s van over heel de wereld.(naar Inne Verhoogen)

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/131106_Panorama
Comments