Nieuws‎ > ‎

Onze STEM-richting bezoekt Plopsaland

Geplaatst 25 apr. 2017 23:13 door Immaculata_De Panne website   [ 25 apr. 2017 23:20 bijgewerkt ]
Op dinsdag 25 april 2017 kregen de leerlingen uit 1AB (STEM) de kans om Plopsaland De Panne op een compleet andere manier te ontdekken. Dries (assistent technisch management) gaf met overtuiging een zeer interessante rondleiding rond de grote attracties en het zwembad Plopsaqua.

We begonnen bij de Anubis. Deze attractie konden de leerlingen perfect linken met het project van de roller coasters. Dries sprak over de potentiële en kinetische energie en de leerlingen begrepen meteen waarover het ging. Fantastisch!

Daarna kregen we wat technische uitleg over het liftsysteem van de Supersplash, de gelijkstroommotoren van de Draak en de grote ketting van de Heidi-ride. Sommige termen waren nieuw, maar dankzij een duidelijke uitleg motiveerde dit de leerlingen om meer te weten te komen over het onderwerp.

We eindigden de rondleiding in de kelders van Plopsaqua. Eens gaan zwemmen zal voor de leerlingen in onze STEM-richting nooit meer hetzelfde zijn. Hydraulische pompen, compressoren, filtersystemen, ruimten waar ze zelf chloor maken via elektrolyse, … : de leerlingen keken vol verbazing naar alle systemen.

Dries vertelde ons ook dat hij de opleiding industrieel ingenieur had gevolgd. Heb je als leerling meer interesse in de chemische processen van het zwembad? Dan gaf onze gids aan dat je beter voor bio-ingenieurswetenschappen kiest.

Een zeer geslaagde voormiddag om deze klas verder te motiveren in het STEM-verhaal op onze school!

foto's

Comments