Nieuws‎ > ‎

Kok op Kot

Geplaatst 9 jun. 2017 02:32 door Immaculata_De Panne website   [ 9 jun. 2017 02:38 bijgewerkt ]
Op maandag 22 mei 2017 verzamelden de laatstejaarsstudenten van het Immaculata-instituut in De Panne voor Kok op kot. Er waren 20 studenten ingeschreven. De studenten hadden er duidelijk zin in. Deze activiteit wordt georganiseerd door en met het oudercomité van de school en staat onder de zeer deskundige leiding van Dhr; Frank Dawyndt. Ook CM-Oostende en de lokale CM-kern De Panne – Adinkerke ondersteunen dit project. De leerlingen krijgen van CM-Oostende elk een mooie keukenschort zodat ze voor volgend jaar alleszins al dit belangrijk attribuut ter beschikking hebben.

Bedoeling van de avond is om de studenten bewust te leren omgaan met voeding. Daarenboven wordt er ook aangetoond dat én gezonde voeding én budgetvriendelijk koken daadwerkelijk hand in hand kunnen gaan.

Eerst en vooral wordt er door Dhr. Frank Dawyndt wat theoretische achtergrondinformatie verstrekt en het is de bedoeling dat de studenten dan achteraf zelf aan de slag kunnen gaan om een gans menu te koken. De studenten worden in groepjes ingedeeld en per vier à vijf studenten wordt er dan een gang voorbereid.

Achtereenvolgens kwam er een:

- voorafje;

- een soepje;

- een hoofdgerecht;

- één of twee dessertjes.

Omdat er ook een vegetarische student onder de leerlingen zat werd er ook nog een vegetarisch gerechtje gekookt. De leerlingen luisterden vol enthousiasme en waren zelf wel verbaasd over het feit dat er eigenlijk voor weinig geld toch super lekkere dingen klaar konden worden gemaakt.

foto's        info-brochure

Comments