Nieuws‎ > ‎

IMMACULATA scoort op STEM-tornooi

Geplaatst 7 mei 2018 02:50 door Peter Maes   [ 7 mei 2018 02:53 bijgewerkt ]

Vandaag namen onze twee schoolteams deel aan de finale van het STEM Tornooi in Technopolis. Van de bij aanvang 403 teams streden 45 teams van leerlingen uit de 1e graad secundair onderwijs voor de titel van het beste STEM-project. Ik stel onze twee teams kort even aan u voor:

    Team ‘Erion’ bestond uit vier leerlingen van 1STEM:  Lennert Depicker, Yasmien Hart, Eline Vermeersch en Maxim Benoit. Zij ontwikkelden een fantatische windturbine. De opdracht zag er eenvoudig uit, maar was het helemaal niet: ‘Probeer met jouw turbine zoveel mogelijk elektrische energie op te wekken in 30 seconden.’

    Het tweede team ‘Wall-E’ had drie deelnemers uit 2STEM: Gauthier Moerman, Thomas Pelfrène en Mathis Boodts. Hun opdracht zag er helemaal anders uit. Zij moesten een wagentje creëren dat op Mars zou kunnen rijden. Hun doel was dus om met hun robot een hindernissenparcours zo snel mogelijk af te leggen.

Onze school leverde een uitstekende prestatie. Onze eerstejaars behaalden een zilveren medaille op Vlaams niveau! Hun project hoort bij de beste vier STEM-projecten van Vlaanderen! Ook de tweedejaars waren absoluut tevreden. Zij kregen een bronzen medaille, wat inhoudt dat zij bij de beste 23 Vlaamse inzendingen horen. Ze ontvingen beide hun trofee uit handen van Vlaams minister van innovatie, Philippe Muyters.
Dhr. Blomme en dhr. Maeren - leerkrachten STEM op onze school - leidden alles wat in goede banen en kijken vol trots terug op de prestaties van onze leerlingen. Ook een welgemeende proficiat aan alle STEM-leerlingen, want elk team in de voorselecties op school ontwikkelde sowieso een perfect werkende Marsrover of windturbine. Top!

foto's en video

Comments