Nieuws‎ > ‎

Immaculata-instituut De Panne investeert in STEM en kijkt vooruit!

Geplaatst 26 apr. 2017 10:13 door Immaculata_De Panne website

Onze school gelooft helemaal in de mogelijkheden van onze STEM-richting. Om de technische en wetenschappelijke talenten van onze STEM-leerlingen zo goed mogelijk te bevorderen, heeft de school beslist om te investeren in compleet nieuw leer- en lesmateriaal.

Leerlingen met een STEM-profiel zijn enorm geboeid en gefascineerd door techniek en ICT. Zij beseffen maar al te goed dat programmeren niet meer weg te denken is uit onze huidige maatschappij. Met de mBot en mRanger van Makeblock zullen de leerlingen uit 1AB de komende weken ontdekken hoe ze een elektronische wagen moeten bouwen, besturen en programmeren. Ze zullen met dit materiaal ook deelnemen aan het eerste Vlaamse STEM-tornooi! Meer informatie hierover volgt zeker.

Immaculata-instituut De Panne kijkt ook vooruit!

Volgend schooljaar start de richting STEM in het tweede jaar. Ook hier blijft programmeren een belangrijk aspect, maar dit zal gekoppeld worden aan andere thema’s. Een gloednieuw logo ontwerpen en laten tekenen met een XY-plotter, met een laser-engraver sleutelhangers of andere kleine voorwerpen creëren. Niet alleen een beeldje, maar ook technische onderdelen die ze kunnen koppelen aan de Makeblock-kits kunnen we vanaf volgend jaar ook printen met een eigen 3D-printer! Daarnaast zijn er ook plannen om een project rond de techniek van het vliegen uit te werken.

De jonge richting STEM op onze school is niet meer weg te denken uit het schoolbeeld. We houden jullie graag verder op de hoogte van onze activiteiten.

  

Comments