Nieuws‎ > ‎

Excursie GENT - 1stes

Geplaatst 8 mei 2014 03:58 door Immaculata_De Panne website   [ 8 mei 2014 04:05 bijgewerkt ]

Op 5 mei trokken we met onze eerstejaars naar Gent. De ene helft van de groep trok hun stapschoenen aan om een stadswandeling te maken in Gent, waar een gids uitleg gaf over de stad tijdens de middeleeuwen. Verder kwamen de Sint-Baafskerk, het Belfort en vele belangrijke gebouwen aan bod. Ten slotte namen we een kijkje in het Gravensteen met de vele marteltuigen uit de tijd van de middeleeuwen.

Onder een stralende zon aten we onze lunch op in het Vredeshuis in Gent.

In de namiddag werden de groepen omgewisseld en vond er een rondleiding plaats in het Museum van Schone Kunsten. Vele schilderijen en beeldhouwwerken van bekende kunstenaars bekeken we er en we gingen dieper in op het verhaal dat achter het schilderij schuilt.

We mochten ook het plezier ervaren van een extra tentoonstelling van de kunstenaar Théodore Géricault en last but not least konden de leerlingen de restauratie van het Lam Gods live meemaken in het MSK. Heel indrukwekkend.

Het werd een boeiende schoolreis waarbij de leerlingen veel hebben opgestoken. Onze eerstejaars keerden met een voldaan gevoel terug naar huis.

foto's

Comments