Nieuws‎ > ‎

EXCURSIE ANTWERPEN

Geplaatst 27 feb. 2017 05:39 door Hans Verbrugghe   [ 27 feb. 2017 08:33 bijgewerkt ]

Van de Panne naar Antwerpen rijden: een klein avontuur. Het dagelijkse fileleed ondervinden, storm-weer in de namiddag en een klapband op de terugreis. Toch konden we ons programma mooi afwerken.
In de voormiddag bezochten we de historische kern rond de grote markt: OLV-kathedraal, stadhuis, Carolus Borromeuskerk - gebouwen, die getuigen van de grootheid van Antwerpen in vroegere eeuwen.
In de namiddag probeerden we duidelijk te maken hoe Antwerpen een stad van migratie was vroeger en nog altijd. Eén groep wandelde in de buurt van het station om de aanwezigheid van andere nationaliteiten in de praktijk te zien en kennis te maken met een andere cultuur. Een tweede groep wandelde in de buurt van ’t Eilandje waar, via de Red Star Line miljoenen mensen uit Europa vertrokken. De evolutie van de haven vroeger en nu, de verandering en de vernieuwing van de buurt het MAS, nieuwe woontorens, restauratie van vroegere pakhuizen tonen aan dat Antwerpen niet alleen een rijk verleden heeft, maar ook toekomstgericht zijn vroegere troeven uitspeelt. Op die manier leerden we over de plaats van de stad in de wereld vroeger en nu. Een zeer gevulde dag in een zeer rijke stad.

(H. Vanhoutte namens de begeleidende leraren 4e jaar)

fotolink: KLIK

Comments