Nieuws‎ > ‎

Actie “Kraanwater @school”

Geplaatst 27 mrt. 2018 01:24 door Peter Maes
Het thema water en plastic afval is relevanter dan ooit. Een aantal leerlingen van het Immaculata-instituut in De Panne was dan ook op zoek naar een oplossing om de hoeveelheid plastic afval op school terug te dringen en, indien mogelijk, zelfs volledig te bannen. Om hun actie kracht bij te zetten, namen ze contact op met de IWVA die als waterleidingmaatschappij instaat voor de duurzame productie van drinkwater in de regio Veurne-Ambacht. Vanuit haar duurzame visie vertrekkende, besliste de IWVA om alle scholen in het ambtsgebied een herbruikbare drinkfles aan te bieden.

De scholen konden vrijblijvend intekenen op dit aanbod. De drinkflessen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen, bevatten geen weekmakers en zijn dankzij de vorm perfect uitwasbaar. De drinkfles werd na financiële tussenkomst van de IWVA aangeboden voor slechts €3. Deze actie werd door de deelnemende scholen met veel enthousiasme onthaald en op 22 maart - wereldwaterdag - werden de inschrijvingen van de scholen afgesloten met een prachtig totaal van 4825 flessen.

Ook onze school tekende in en dankzij een tussenkomst van het oudercomité werd deze drinkfles aan de leerlingen aangeboden voor slechts €1.

Comments