Nieuws‎ > ‎

6des op bezoek bij Vives (vroegere KHBO)

Geplaatst 24 jan. 2014 05:26 door Immaculata_De Panne website   [ 24 jan. 2014 05:41 bijgewerkt ]

Dinsdag 14 januari brachten de leerlingen van 6LWE, 6MTWE, 6WEWIa+b een bezoek aan het Vives (het vroegere KHBO)  te Oostende.

Het departement ‘Industriële Wetenschappen en technologie’ organiseerde in samenwerking met de Kamer van Koophandel West-Vlaanderen de WIN-dagen (Wetenschap en Industrie).

In de voormiddag konden de leerlingen op de campus deelnemen aan een labo-proef ofwel het maken van een aspirine of het vervaardigen van een miniatuurbrug, om dan aansluitend in de namiddag een bedrijfsbezoek te brengen aan een onderneming in de nabijheid van de campus.  De bedoeling was enerzijds de leerlingen op een praktische manier te laten kennis maken met zowel de academische als de professionele opleiding aan de hogeschool en anderzijds een beeld te brengen van de mogelijke beroepen- en werkomgeving na het hoger onderwijs.

Tijdens het bedrijfsbezoek aan het Lithobeton of het VLOC (luchtvaartcentrum) konden de leerlingen kennis maken met de werking en organisatie van een bedrijf, een leerrijke ervaring.

Ann Viaene, leerkracht fysica - link

Comments