Nieuws‎ > ‎

4 ECa en b verkent de multiculturele stad

Geplaatst 10 mei 2014 10:42 door Immaculata_De Panne website

Sint-Gillis, een van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is niet het eerste waar je aan denkt als je ‘citytrip’ zegt. 4 ECa+b hebben er toch een boeiende ontdekkingstocht beleefd: op zoektocht in de multiculturele stad, hartelijke contacten met gastvrije mensen en een leerrijk bezoek aan een moskee. Een paar van hun indrukken:


“Het rondlopen in Sint-Gillis, een boeiende multiculturele stad in volle bloei, heeft me echt verrast. De verschillende culturen, eetgewoonten, religies,… Vooral van de aantallen mensen van vreemde origine ben ik echt geschrokken, positief geschrokken, want ik vind het fantastisch om bij te leren van andere mensen en dus ook van hun cultuur en gewoontes.”

“Het was een leerrijke dag. De mensen in Sint-Gillis zijn, ondanks verschillen in geloof, cultuur en taal, heel vriendelijk. Met handen en voeten probeerden we soms uit te leggen wat we wilden vragen. In de moskee werden we hartelijk ontvangen en kregen we een kopje thee en koekjes om ons wat op te warmen.”

“Het was leuk dat je aan de hand van opdrachtjes zelf de stad kon verkennen.”

foto's
Comments