Nieuws‎ > ‎

4des bezoeken Antwerpen

Geplaatst 8 mrt. 2018 09:43 door Peter Maes
Van de Panne naar Antwerpen rijden : een klein avontuur, want door de vele infrastructuurwerken in Antwerpen, reden we drie uur om op onze bestemming te geraken. Ondanks druk verkeer en het ijskoude weer, konden we ons programma mooi afwerken.

In de voormiddag bezochten we de historische kern rond de Grote Markt : OLV-kathedraal, stadhuis, Carolus Borromeuskerk : 3 gebouwen , die getuigen van de grootheid van Antwerpen in de middeleeuwen en de nieuwe tijd. Leerstof geschiedenis die begon te leven . Een bezoek aan het Plantin-Moretusmuseum, uniek omdat de gebouwen en de inboedel van de drukkerij volledig intact bewaard bleven, sprak veel leerlingen aan . In de namiddag toonden we aan dat Antwerpen een stad van migratie, een multiculturele stad is . Een wandeling, onder begeleiding van een Antwerpse gids, In de buurt van het station, toonde de aanwezigheid van o.a. Joden, Afrikanen en Chinezen aan. Zo werd duidelijk dat Antwerpen niet alleen een rijk verleden heeft en een belangrijke rol in de wereld, maar dat de ‘wereld’ ook in die stad aanwezig is. 
Het was inderdaad een ijskoude 1 maart, maar de sfeer in de groep was helemaal niet Siberisch. De begeleidende leraren Koen Denolf, Hilde D’heere, Hilde Vanhoutte en Inne Waeyaert kregen het warm vanbinnen, want onze vierdes waren een fijne groep om mee op stap te gaan !


Comments