Activiteiten‎ > ‎

Sport

Sport op school

De  leerlingenraad  organiseert iedere middag competitiesport in onze turnzaal. Alle klassen kunnen onderling strijden in verschillende sporten, van voetbal over basketbal naar volleybal. Soms is er een match tegen de leerkrachten, wat altijd een groot publiek trekt.

Onze turnclub Zeestern Immaculata is aangesloten bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Sinds jaar en dag genieten we zowel op provinciaal als op nationaal vlak van een hoogstaande reputatie en zelfs op internationale meetings gaan we niet onopgemerkt voorbij. De leerlingen kunnen kiezen tussen recreatief en keurturnen en de beoefende disciplines zijn acrogym en tumbling. Er zijn wekelijks trainingen per leeftijd en niveau.

We organiseren zelf de jaarlijkse Trials als vorm van internationale competitie en onze competitieturners nemen ook deel aan internationale events. Daarnaast kan iedereen onze talenten aan het werk zien op de jaarlijkse turnshow in mei.

Neem even een kijkje op de site van de Zeestern: http://www.zeestern.be/

Elk jaar nemen we ook met vrijwilligers deel aan de scholenveldloop in Koksijde en kijken we uit naar andere atletiekevents.

We nemen deel aan wedstrijden badminton, minivoetbal en zaalvoetbal. Per graad worden ploegen samengesteld en gaan we in competitie met scholen uit de regio. Ook basketbal of zwemmen staan op het programma.