DÓNA EL PROTAGONISME ALS TEUS ALUMNES!

La importància de l'ús de la tecnologia a l'aula rau, no tant en l'adquisició d'una competència digital, que sens dubte és important, sinó en el servei que aquesta presta en l'adopció i posada en marxa de metodologies actives que col·loquen l'alumne en el centre del procés d'aprenentatge.

Això requereix que l'alumne passi a exercir un paper molt més actiu a l'aula, el que implica directament una major participació i protagonisme tant fora com dins de l'aula.

Doncs bé, Google està entenent molt bé aquest nou escenari, i fruit d'això ha creat l'aplicació per a Chrome GOOGLE CAST PER A EDUCACIÓ, únicament disponible per a Google Apps per a educació, i que permet utilitzar l'ordinador del professor, a través del navegador, de mirall del que fan o exhibeixen els alumnes.

Fins ara, l'única possibilitat de poder projectar a l'aula el que tenia un alumne al seu dispositiu, era mitjançant un AppleTV, un Chromecast, Allsharecast, Miracast o dispositiu similar..., en definitiva, un dispositiu que calia comprar i connectar al nostre projector o TV.

Des d'ara mateix ja no hem de comprar res, i ho podem fer des de la nova aplicació gratuïta de Google. Encara que es troba en una fase beta, es tracta d'una aplicació molt útil per al professorat. Aquests són alguns dels aspectes més destacables:
  • És senzill de configurar, ja que tant l'aplicació del professor com les extensions que han de tenir instal·lades els alumnes, es poden configurar directament des de la consola d'administració de Google Apps per a educació. En aquest sentit, ni el professor ni l'alumne no han de fer res.
  • Un cop configurades, és el professor qui estableix QUI pot projectar. La definició d'accessos a l'equip del professor per a projectar està integrada amb Google Classroom, el que facilita molt aquesta tasca al docent.
  • I no només això: és el professor qui controla QUAN els alumnes poden projectar (es pot configurar per a que es requereixi l'autorització per part del professor). Per tant, el professor és qui determina l'inici i la fi de l'exposició dels seus alumnes.
Cada cop són més les oportunitats que ens brinda Google per a incorporar més recursos tecnològics a l'aula, sense que suposi cap cost econòmic per al centre. Un pas més per a una educació de qualitat, universal i a l'abast de tothom.


CONFIGURACIÓ

EMISSOR I RECEPTOR

· Obre el navegador Google Chrome

· Identifica't amb el compte nom.cognom@iesterrassa.cat

· A la barra d'adreces, escriu chrome://flags/#media-router

· Canvia Predeterminat per Activada:

 

RECEPTOR
· Vés a Google Cast for Education i clica al botó AFEGEIX A CHROME:


· Clica al botó Afegeix l'aplicació:


· Vés a chrome://apps i clica a la icona de Google Cast for Education.
(Si no t'havies identificat amb el compte @iesterrassa.cat et demanarà que ho facis).

· Escriu el nom que t'identificarà i que hauràs de proporcionar a l'emissor, i escull les opcions adequades:


· Ja pots començar a rebre les emissions dels teus emissors...

EMISSOR
· Clica al botó que hi ha dalt a la dreta i a Emet...
· Clica a Emissió a i escull si vols emetre la pestanya o l'escriptori:· Clica al receptor que t'hagin indicat:

Comments