Preguntes més freqüents

Què s'ha de fer quan alguna cosa no funciona correctament?

Omplir un formulari que trobareu al web del centre. La feina del professorat és en aquest sentit primordial ja que és l'única manera que tenim per conèixer els problemes i d'on vénen. Teniu en compte també que pel fet d'omplir una incidència estau ajudant a fer un historial d'incidències que sempre és útil per planificar la feina.

Evitau dir-ho de paraula als encarregats TIC, tenen el cap buit i encara que diguin que sí, que sí en passar deu minuts ja no ho recorden. A no ser, és clar, que falli INTERNET.


Com entren els professors als l'ordinadors?

Tots els professors disposen d'un usuari per entrar a les màquines que estan al domini. Pràcticament totes les màquines que han d'emprar els professors estan integrades al domini i, conseqüentment, poden emprar el seu usuari. Hi ha, però, dos aclariments  importants que cal observar:

  • Quan s'empra un ordinador d'aula cal ben assegurar-se que en sortir tancam la sessió. Si no ho férem estaríem exposant usuaris i contrasenyes importants. Si no vos voleu arriscar emprau l'usuari d'alumne (1eso; 2eso; 3eso; 4eso; fpb ). També en aquest cas heu d'anar ben en compte de no desar les contrasenyes al navegador.
  • Les aules 5 (4B), 13 (2B) i 16 (3B) funcionen en UBUNTU i no estan integrades al domini. Usuari :"professorat" psd: "12345678"  
  • L'aula 2 (polivalent 1), l'aula FPB 2 i l'aula d'informàtica 3   funcionen en UBUNTU i no estan integrades al domini. Usuari :"professorat" psd: "profe2015"  

Com puc connectar-me a la wifi del centre?


Depenent de la zona del centre on vos trobeu podeu accedir a diferents WIFI's: "iessaserra" i "xw014144". En ambdós casos heu de demanar a un coordinador TIC que vos connecti el vostre dispositiu. Val a dir que no tot el centre té cobertura WIFI.

Com puc entrar al correu del centre "iessaserra.cat"?

A través de mail.iessaserra.cat i introduint el teu nom d'usuari i contrasenya


I què puc fer amb aquest correu?

Totes les comunicacions del centre es fan a través d'aquestes adreces. Allí trobaràs totes les adreces del companys i dels grups com equips docents, tutors, caps de departament... a més servirà de plataforma per accedir a la resta d'aplicacions de google, com són calendar.iessaserra.cat o docs.iessaserra.cat

Com entren els alumnes a l'ordinador?

Per accedir als ordinadors amb Windows els alumnes tenen els següents usuaris "1eso"  password "12341" "2eso"  password "123412" "3eso"  password "1234123" "4eso"  password "12341234" "FPB"  password "12345678" .
Als ultraportàtils -màquines que no són al domini- usuari  "alumnat" i "12345678" .

Recordeu-los no desar res a l'escriptori, per favor!


I on poden guardar els seus documents els alumnes?

Els alumnes, com els profes, tenen una carpeta dins d'"Equipo" per guardar els seus documents, recordau que aquesta carpeta la comparteixen entre tots els alumnes del nivell.


Com puc reservar les aules d'informàtica?

Mitjançant el calendari de cada aula: Aula informàtica 1  Aula informàtica 2 Aula informàtica 3 als que prèviament els encarregats d'informàtica vos hauran hagut de convidar.

Tenc molt de correus, com puc simplificar la seva gestió?

Pots reenviar-te els correus de iessaserra.cat al teu correu habitual seguint aquestes instruccions: Reenvío automático de correo a otra cuenta de correo electrónico

Si tens un altre correu gmail pots utilitzar més d'un compte al mateix temps, però les apps de google, calendar o drive, no funcionaran correctament.