Història


L'IES M. Àngels Cardona va ser originàriament el centre de formació professional San Juan Bosco i el curs 1988-1989 inaugurà les noves instal·lacions a l'actual ubicació, a la Ronda de Balears s/n.

Posteriorment, l'any 1994, el centre va canviar de nom i va passar a anomenar-se IES Maria Àngels Cardona (nom de la insigne biòloga menorquina), per tal d'adequar-se a una nova realitat: la transformació en un institut d'educació secundària en què, a més a més dels estudis de formació professional, també es començà a impartir REM i, poc després, ESO i batxillerat.

A partir del curs 2002-2003, el centre es va integrar en el Programa de Gestió de Qualitat obtenint la certificació l'any 2006.

BIOGRAFIA DE M. ÀNGELS CARDONA

Maria Àngels Cardona i Florit, nascuda a Ferreries l'any 1940, va viure a Ciutadella des de la seva infantesa fins que es traslladà a Barcelona per estudiar la carrera de Ciències biològiques. Una vegada finalitzats els estudis, compaginà la labor docent amb un

a gran tasca d'investigació, ocupant des de 1986 la càtedra de Biologia Vegetal a la Universitat Autònoma de Barcelona, fins a la seva mort, l'any 1991.

D'aquesta investigadora cal destacar la seva contribució a considerar el paisatge sota una nova dimensió: el paisatge com a patrimoni natural de la col·lectivitat. També en cal ressaltar la divulgació de la flora de les Illes Balears i de Catalunya, especialment la de Menorca,

amb la intenció de fomentar una bona gestió, conservació i protecció del nostre patrimoni natural. Finalment, cal remarcar-ne el seu entusiasme vital i rigor científic, que ella convertí en una autoexigència constant.