GENERACIÓ D'IDEES

Aquí incorporarem totes les vostres idees com podeu veure en els exemples següents:

L’Ibrahima m'ha encarregat fer la instal·lació elèctrica de casa seva.He de saber c

om soldar, Que és l’electricitat, el corrent elèctric, Que és un àtom, les connexions, els elements d’un circuit, magnituds elèctriques, magnetisme...Tinc previst fer la següent instal·lació 

Bany 1 bombeta, interruptor/ Menjador 2 bombetes, interruptor/ Habitació 2 bombetes, 2 interruptors/ Cuina 2 bombetes, 2 interruptors/ Passadís 2 bombetes, commutador.

Jordi


"

Un client molt important de la nostra empresa ens ha demanat que li dissenyem la instal·lació elèctrica del seu futur habitatge. Hem anat a veure el seu habitatge, d'una sola planta, que gaudeix d'un dormitori propi, un menjador-sala d'estar, una àmplia cuina, rebedor, passadís i un bany que disposa d'una dutxa d'alta calitat dissenyada per nosaltres. Llavors el client ens ha demanat que només li fem la instal·lació elèctrica de la part d'il·luminació, és a dir, interruptors i commutadors. A l'hora d'iniciar aquest projecte haurem de parlar seriosament amb el client, ens dirà les seves preferències i les seves condicions de vida (si vol il·luminació ambiental, els llocs de les bombetes, la seva potència...), en resum: veure què hem de construir, què necessitarem en cada lloc i com ho farem.

La maqueta servirà per posar-nos a la pell dels tècnics elèctrics i per aprendre com es fa la instal·lació elèctrica d'un habitatge perquè el client pugui gaudir de totes les seves necessitats bàsiques en l'aspecte d'il·luminació. Funcionarà per mitjà de dos tipus de cables: un vermell i un negre (positiu i negatiu); bombetes i portabombetes; xinxetes; unes làmines per fer els interruptors i commutadors; i un generador que servirà per posar en marxa els electrons i per que  puguin circular pels cables fins arribar a les bombetes i tenir il·luminació (sempre serà d'un màxim 4,5V perquè sinó es podria incendiar). És a dir, aquest circuit té un disseny senzill i amb molt bo resultat si està ben fet.

Jo crec que podríem comprar una casa de nines (molt barata), és a dir, aquelles cases que són petites i que porten els seus propis mobles, o sinó podriem anar al bosc i agafar fusta i pals i podríem dissenyar els nostres propis mobles amb aquest material: seria una casa rústica. També agafariem de l’aula de tecnología unes quantes bombetes, uns quants cables i un generador per que hi passi l’electrecitat. Dissenyaríem els nostres propis interruptors i commutadors amb làmines de cobre de l’aula de tecnología. A cada habitació possariem el nombre de bombetes necessàries i tendriem que decidir si ficar interruptors o commutadors, i per unir les bombetes a cada lloc, les ficaríem en un portabombetes i les clavaríem al terra amb dos xinxetes. Llavors cada bombeta aniría connectada per dos cables (negatiu i positiu) a un generador de l’aula de tecnologia

Alejandro "

Serveix per saber muntar i saber com funciona un circuit. Funciona amb electricitat, amb piles amb la corrent. Principalment esta realitzat amb cables de coure, cocodrils, xinxetes, estany per soldar cables, bombetes, tires de coure i una peça de fusta. Les seves característiques principals són els interruptors, els commutadors, les soldadures amb estany... Aquest muntatge t’explica com funciona el sistema elèctric d’una casa d’una manera senzilla i amb una dimensió.

"


Marc

"Doncs pensant amb la forma, podrien haver-hi moltissimes formes. pero ami m'agrada molt la forma d'aquell ratolí, També estaria be, un tanc, o una bicicleta.Finalment crec que farem servir un model mes senzill i molt mes facil de fer. Segurament farem la forma de un ratolí o de un tanc, o potser aquell dia el volem fer d'algu molt mes dificil, i complicat."

Joan , Josep Maria , Jose