Vídeos d'agricultura i jardineria

Conjunt de vídeos de producció pròpia que pretenen ser de utilitat didàctica per a centres amb estudis d’agricultura i jardineria


Les eines de l'agricultura tradicional


Video sobre les eines del camp que podem trobar al museu etnogràfic de Benissoda (Vall d’Albaida).
Les  explicacions les fa Pepe Espí, una de les persones que van impulsar aquesta col.lecció.
L'agricultura biològica a Carrícola

Carricola és un xicotet poble de la Vall d'Albaida .Allí ,fa uns anys ,van decidir reconvertir l'agricultura convencional en agricultura  ecològica. Parlem amb alguns dels pioners d'aquest canvi per saber com ho van fer i també amb les joves generacions per a vore de quina manera treballen per fer front a les plagues i a un panorama general prou negre per a l’agricultura.
Producció biològica a l'horta de València


Capítol sobre la producció ecològica de verdures a l'horta
de València. Els agricultors ens mostren com treballen enmig d'un entorn que abusa dels productes químics (fins al punt de malbaratar els aqüífers).
L'Horta de València és un dels espais més productius del país però es veu amenaçat per l'esgotament i el desenvolupament urbà,
Al  final del video es plantegen les opcions de futur de l'agricultura com a professió  i l’opció de fer les coses d'altra forma.
Els productes fitosanitaris


Capítol sobre els productes fitosanitaris (adobs, pesticídes...). Rafael (Cooperativa Agrícola d’Ontinyent  i Albert ( La casa del llaurador ) ens expliquen qué són els productes fitosanitàris i quin paper juguen a l’hora de combatre les plagues i adobar les collites. També fan una reflexió sobre l'abús de les substàncies químiques i els perills que comporta un mal ús (per abús o per manca de precaucions).
El planter d'arbres


Capítol sobre el planter i la formació dels arbres fruiters. En aquest capítol alguns viveristes ens expliquen en que consisteix la seva feina i mostren algunes de les tasques més importants del seu ofici. Podem vore el planter d'arbres fruiters i el de els barbats vinya). Aquest capítol ha estat possible gràcies a la família de viveristes d’Aielo de Malferit : Els germans Egea.
La poda


Capítol dedicat a la poda, Celestino d’Otos ens explica quins criteris cal seguir per podar els arbres (ciruelers, cítrics, vinya...).
Començant per les eines que empra, ens explica les diverses opcions i funcions de la poda, segons els resultats que es vullguen obtindre de l'arbre.
Planter d'horta

Toni Reig un planterista d'Ontinyent ens explica com fa el planter d'hortalisses i quines coses té en compte a l’hora de sembrar i escollir les llavors.
Floricultura


Tono i Blai, dos floricultors de la Vall d'Albaida ens expliquen algunes de les coses que s'han de tindre en compte per a dur un hivernacle de flors ornamentals, des del planter fins a la recollida, passant per les tasques de manteniment, el control de la temperatura o les malaltíes que poden agafar les plantes.
Agricultura ecològica a l'hivernacle

Visita a un hivernacle de cultiu ecològic a Bèlgida ( la Vall d'Albaida. )