Notícies‎ > ‎

Viatge de l’equip Erasmus + a Alemanya

5 de maig 2018, 22:42 publicada per Web Admin   [ actualitzat el 5 de maig 2018, 22:48 ]
L’equip Erasmus+ es trasllada a Alemanya per tal de celebrar l’últim encontre del projecte


Aquesta setmana passada, 16 d'abril, les alumnes del projecte Erasmus+  junt amb les professores Isabel Guerrero i Neus Blasco, van viatjar a Grosskrotzenburg (Alemania) per dur a terme la última part del projecte.

El primer dia les alumnes van trobar-se les famílies en qui passarien tota la setmana. Molts d’ells ja es coneixien donat que havien compartit experiències en les trobades anteriors a Albaida, Reggio (Itàlia) i Alfândega da Fé (Portugal). 

Al dia següent, van realitzar un "rally" per conèixer l'institut i més tard van viatjar a Frankfurt per visitar, en primer lloc, el Banc Central Europeu (ECB). Allí van tenir l’oportunitat de conéixer com com funciona l’organisme que gestiona l’unió monetària i econòmica en l’Unió Europea. Més tard visitaren el Dialog Museum. Aquest museu va ser una experiència molt interessant perquè els va permetre  experimentar les dificultats que pateixen les persones invidents diàriament. 90 minuts d’obscuritat absoluta on van haver de moure’s en situacions d’allò més quotidianes coma ara anar a comprar o a prendre un refresc amb els amics.

El 18 d'abril, van assistir a una xerrada de Udo Först, experte en formació per als negocis, on van aprendre com fer una entrevista de treball i quins són els aspectes més importants a tindre en compter. Per la vesprada, hi ha va haver una visita turística a Hanau, lloc de naixement dels famosos escriptors de contes germans Grimm.

Dijous va tindre lloc una visita guiada per Frankfurt, ciutat que van descobrir d’una manera d’allò més divertida mitjançant jocs i proves.  El final s’acostava i quina millor manera que tornar a l’escola per a celebrar un comiat. A  l'institut “Franziskaner Gymnasium Kreuzburg“, tots els països van mostrar els seus productes típics en la ja tradicional ‘fira viatgera’, on tots mostren els seus productes típics per tal de donar a conéixer la zona d’on provenen. Un bon sopar i unes horetes de ball van donar final a una setmana carregada d’experiències, emocions i, en certa manera, tristesa, donat que aquesta ha sigut l’últim encontre dins del marc del projecte Erasmus +.

Han estat dos anys de molta feina, però que ha quedat compensada per tot allò que 25 alumnes del nostre centre han pogut viure i per les amistats que molts d’ells han encetat amb companys d’altres 4 països i que esperem perduren en el temps. 

Esperem que alumnes dels cursos posteriors tinguen l’oportunitat de gaudir d’una experiència com aquesta.
 


Podeu trobar més fotos del viatge al següent link: