Notícies‎ > ‎

Conferència de Paco Àlvarez i Juan Cascant - 28 de novembre

25 de nov. 2019, 4:01 publicada per Webadmin IES J. Segrelles

Conferència “El veritable significat de la paraula economia en l’ecosistema empresarial rural”

Dijous 28 de novembre, a les 11.30 hores, Paco Àlvarez i Juan Cascant ens parlaran del veritable significat de la paraula economia en l’ecosistema empresarial rural en una conferència dirigida als alumnes de BAT, segon cicle d’ESO, cicles de FP i altres joves ... d'esperit que vulguen assistir (mares, pares, professors i veïns).

Es tracta d'oferir i a la ciutadania i concretament als xavals una visió des de baix dels valors del mon rural i del camp, i de l'empresa xicoteta relacionada. Els estudiants en l'adolescència, al voltant dels 16 anys, estan en el moment que comencen a pensar i preguntar se sobre: "a què van a dedicar-se en el futur per poder viure?". I eixe es el moment de parlar los del verdader significat d'ECONOMIA, es a dir, de l'Administració de “Ta Casa”. Ta Casa entesa com: Casa o Família, Barri, Poble, Empresa, Comarca, País, Estat, Planeta. Economia on cap la Dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat, justícia social, democràcia, transparència, interacció, estima, honestedat, el medi ambient, la salut, el benestar, el coneixement, l'empatia, la felicitat, la tolerància, el progrés, la cultura, l'esforç, la dignitat, etc.

Paco Àlvarez, que ha treballat més de 40 anys en l’àmbit borsari i financer, ha sigut director general de la Borsa de València i vicepresident de la de París, així com Director General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme del Govern Valencià.  És divulgador financer i durant 11 anys va comptar amb un espai de ràdio, “la bolsa y la vida”, a més d’escriure amb freqüència en periòdics. 

Juan Cascant és el creador de Microviña, segell que garanteix una sèrie d’aspectes com la preservació del paisatge rural, un preu just per al llaurador i la recuperació de varietats tradicionals, entre d’altres, obtenint, en el Celler de la Muntanya, uns vins de qualitat lligats al territori i compromesos amb aquest. 

Junts, Paco i Juan són impulsors d’un model econòmic amb rostre humà, vinculat a la terra i a la seua gent, fonamental per a la supervivència del món rural en el qual vivim. 

Conferencia dirigida als joves ... d'esperit.
Comments