Notícies

IES J. Segrelles Premi Nacional Vicente Ferrer 2018

9 de gen. 2019, 0:44 publicada per Web Admin   [ actualitzat el 9 de gen. 2019, 0:47 ]L’IES JOSEP SEGRELLES D’ALBAIDA és Premi Nacional Vicente Ferrer 2018 per les activitats didàctiques en favor dels Drets Humans

El guardó premia 15 iniciatives educatives seleccionades entre propostes de tot l’estat espanyol que potencien una ciutadania compromesa amb l’eradicació de mecanismes que permeten l’empobriment i les desigualtats globals-locals. 

L’Institut d’Albaida és un dels 15 centres premiats de tot l’Estat pel fet d’haver dut a terme un projecte transversal i interdepartamental per potenciar una ciutadania compromesa amb la societat. Les professores Teresa Belda del departament d’Anglés i Laura Ferre del departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat han sigut les que han impulsat aquest projecte juntament amb el departament d’Imatge Personal, el d’Agrària i amb diferents departaments que imparteixen docència en ESO.

Del 24 de novembre al 2 de desembre, aquestes dos professores van viatjar a la República Dominicana a fi d’assistir al Seminari d’Intercanvi i Formació de Bones Pràctiques en Educació per al Desenvolupament, on cadascun dels 15 centres premiats exposà els seus treballs i conegueren de primera mà la tasca que la Cooperació Espanyola està realitzant en aquest país.

El passat 3 de desembre, Jordi Ramos, director de l’IES J. Segrelles, Lourdes Espí, la cap d’estudis de Cicles, i Chari Flors, la cap de departament d’Imatge personal, van recollir el diploma acreditatiu del guardó “Vicente Ferrer” a la seu de l’AECID (Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo) a Madrid.


Premi Nacional d’Educació per al Desenvolupament Vicente Ferrer, convocat per l’AECID

Aquest premi es convoca cada any per l’AECID, adscrita al Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, juntament amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional. Posa en valor les experiències educatives dels centres docents sostinguts amb fons públics que hagen estat destinades a potenciar l’esperit crític i fomentar la participació activa de l’alumnat en la consecució d’una ciutadania global, solidària, compromesa amb l'eradicació de la pobresa i de les seues causes i el desenvolupament humà i sostenible.


El Projecte premiat de l’IES J. Segrelles: “Amb les ulleres dels Drets Humans”

Aquesta proposta didàctica ha consistit a transversalitzar els Drets Humans en diferents projectes i activitats. L’objectiu ha sigut vivenciar de forma activa i amb metodologies innovadores la implicació social per a la pau, la interculturalitat, la igualtat de gènere, la inclusió i la ciutadania global compromesa. Les metodologies emprades han sigut sociocrítiques, com per exemple: teatre sistèmic, tertúlies dialògiques i Aprenentatge-servei. Entre les activitats premiades, podem citar: Projecte Aprenentatge-Servei “Ningú Sense Llar”, Activitat intercentres “8 de Març”, Gimcana internivells “Camins de Pau”, Projecte a la biblioteca “Once upon a time inclusion was possible”, Tertúlies literàries, Projecte “Dones del món-Interactuem a l’Escola”, Aprenentatge-servei “La inclusió comunicativa és un dret”, Projecte “Estima per l’entorn”, Grup de Voluntariat en Mediació Escolar, Projecte “Trencant falsos mites, reconstruint Drets Humans”, Projecte intercicles “Passarel·la Solidària i Intercultural” i formació en Educació per al Desenvolupament humà i sostenible (EpD) per al professorat.

Ha sigut un privilegi comptar amb la col·laboració d’entitats tan rellevants socialment com el CRIS-Adiem, Trèvol, Inclou-TEA, Fesord-Associació persones sordes d’Alcoi, Associació contra el Càncer, Centre Social Autogestionat Ca la Mera d’Ontinyent, Biblioteca d’Albaida, Esquellana, Fundació Pau i Solidaritat PV, Harbour Project a Swindon-Anglaterra, CAI de persones sense llar de Gandia, Centre d’Acolliment La Safor i Centre de la Dona d’Albaida”. En aquest projecte també s’ha produït la col·laboració amb centres educatius: CEIP El Bosco de Cocentaina, CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent, CRA Castell de Carbonera a Otos, CEIP Verge dels Desemparats d’Atzeneta d’Albaida i Escoleta La Roda.

En conclusió, s’ha portat a terme un procés d’implicació de professorat i alumnat, a través del qual s’han conegut aspectes relacionats amb el desenvolupament humà i sostenible per a una ciutadania global-local.


FOTOS DEL PROJECTE

D’altres Centres i projectes premiats

Us recomanem que feu una ullada a la resta de projectes premiats i als materials que comparteixen:


- EDUCACIÓ INFANTIL

CEIP. San Ildefonso. Talavera de la Reina. Toledo. Adelante en igualdad de género


- EDUCACIÓ PRIMÀRIA

CEIPSO. Miguel de Cervantes. Alcorcón. Madrid. Proyecto Cervantina I

CEE. El Molino. Pamplona. Personas con discapacidad comprometidas con el mundo

COLEGIO San Gregorio. Aguilar de Campoo. Palencia. La pecera de las emociones

CEIP. Manuel Llano. Santander. Me gusta el mundo…y lo cuido

CRA. Luis Buñuel. Pinsoro. Zaragoza. Buscando un ciudadano global


- EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

IES. Fuente Saúco. Fuentesaúco. Zamora. Mi mundo, mi hogar

IES. Terra de Trasancos. Narón. A Coruña. A árbore de trasancos

IES. Sierra de Yeguas. Sierra de Yeguas. Málaga. Una escuela construye otra escuela

CPI. Do Toural. Vilaboa. Pontevedra. Mejores personas para el mundo: comprométete, dona tu tiempo

IE. Melchor de Jovellanos. Alhucemas. Marruecos. Acciones y conexiones EpD

IES. Itálica. Sevilla. Las felinas Como resultado del proyecto, se creó un libro que se puede descargar en formato pdf o ver la versión en lengua de signos.


- FORMACIÓ PROFESSIONAL

CE. Gregorio Fernández. Valladolid. La belleza está en nuestras diferencias

IES. Enrique Flórez. Burgos. Objetivos en red

IES. J. Segrelles. Albaida. València. Con las gafas de los derechos humanos“Molta gent humil, en lloc senzills, fent xicotetes coses, POT CANVIAR EL MÓN
(Basada en unes paraules d’Eduardo Galeano).

 

Conferència d'Alfons Domínguez Gento 2018

10 de des. 2018, 22:50 publicada per Xavi Pascual   [ actualitzat el 10 de des. 2018, 23:12 ]


Comunicat sobre l’amenaça de pluges

18 d’oct. 2018, 9:38 publicada per Web Admin   [ actualitzat el 18 d’oct. 2018, 9:42 ]Davant les recomanacions del servei d’Emergències d’extremar la precaució pel risc de ruixats forts i persistents previstos per a les pròximes hores, vos informem que la Policia Local d’Albaida està realitzant un seguiment exhaustiu de les previsions meteorològiques.

En cas que les vies d’accés als centres escolars es veieren afectades aquesta nit, la Policia Local a través del seu facebook, emetria un comunicat on s’informaria sobre la suspensió de les classes als centres educatius de la població abans del seu inici.
Igualment, actualitzarem la informació a la nostra web.

Tot i quedant a l’espera del que ocórrega entre aquesta nit i demà de matí.

Rebeu una cordial salutació.
La direcció

Calendari matemàtic

26 de set. 2018, 21:31 publicada per Web Admin   [ actualitzat el 26 de set. 2018, 21:33 ]

A l'institut tornem a participar en el calendari matemàtic de la societat de professors de matemàtiques de la comunitat valenciana "Al-Khwarizmi"

Anima't!, hi ha problemes de tot tipus que apareixeran cada mes (nivell matemàtic 1cicle d'ESO, 2 cicle d'ESO, Batxillerat, alguns més dificilets - els menys -). A per ells!. 

En els taulers d’anuncis de cada entrada a l'institut tens els problemes del mes actual i les instruccions per a quan aconseguisques resoldre alguns. Tu pots!


Beques MEC 2018-19

5 de set. 2018, 22:33 publicada per Xavi Pascual   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 22:35 ]


Convocatòria de beques del Ministeri d’Educació per al curs 2018-19


MODALITATS: 


A) Estudis post-obligatoris (Batxillerat, Cicles Formatius, FP Bàsica).

Termini fins 1 d’octubre

Resum

Documents amb informació completa: enllaços, normativa, com sol·licitar-les...

BOE 16 agost de 2018


B) Alumnat amb necessitat específica de suport educatiu (ESO i tots els nivells de l’altra convocatòria).

Termini fins 27 de setembre

Passeu URGENTMENT pel departament d’Orientació per rebre ajuda i més informació.

Com sol·licitar-les

Oferta de places vacants Cicles Formatius 2018-19

5 de set. 2018, 22:22 publicada per Xavi Pascual   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 22:22 ]


US CONVOQUEM:

DIA: dimecres 12 de setembre
HORA: 11 hores
LLOC: Sala d’actes de l’Institut


 Cicles Formatius en què disposem de vacants:

- CFGS INTEGRACIÓ SOCIAL
- CFGS EDUCACIÓ INFANTIL
- CFGM PRODUCCIÓ AGROECOLÒGICA
- CFGM PERRUQUERIA I COSMÈTICA CAPIL·LAR
- CFGS ESTILISME I DIRECCIÓ DE PERRUQUERIA

Documentació que heu d’aportar:

Si heu realitzat sol·licitud d'admissió, cal presentar-ne una còpia eixe dia. 
A més, tots heu de dur original i  fotocòpia DNI i  document justificatiu del tipus d’accés: Títol de Tècnic, Batxillerat, prova d'accés, d’altres.


MÉS ENDAVANT

 Es convocarà un altre acte públic si queden places vacants.


INICI DE CURS 2018-19 - Dilluns 10 de setembre

5 de set. 2018, 8:04 publicada per Xavi Pascual   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 8:05 ]

1. Alumnat d’ESO que utilitza el transport escolar:
Els autobusos passaran mitja hora abans d’aquests horaris (9.30h 1r /2n ESO i 11.00 h per a la resta) pel lloc de parada habitual.

2. L’alumnat de 1r d’ESO, 1r de CFGS d’Estilisme, 1r CFGM d’Agroecologia i tot l’alumnat de la vesprada entraran directament a la Sala d’actes, on seran rebuts per la direcció i els tutors/es.

3. Els de la resta de nivells es reuniran amb el tutor/a a l’entrada de l’Institut per anar junts a la seua aula. 

4. El primer dia de classe, l’alumnat haurà de dur material per prendre nota de les indicacions dels tutors/es. Progressivament, cada professor anirà donant les instruccions de la seua matèria.

5. L’alumnat que forma part del banc de llibres disposarà del material els primers dies d’inici de les activitats lectives. Prèviament, els haurà d’haver folrat a l’institut amb les fundes que els proporcionarà el Centre.


BENVINGUTS/DES AL VOSTRE INSTITUT!!!

Reconeixement de la UV per resultats PAU de Maria B. Toledo

9 de jul. 2018, 22:59 publicada per Web Admin


Els excel·lents resultats obtinguts per l’alumna de l’IES Josep Segrelles María Belén Toledo Juan en proves PAU han estat motiu de felicitació per la Universitat de València a l’acte de reconeixement als 25 millors resultats dels 6.000 alumnes presentats.

L’acte fou celebrat el passat 25 de juny a l’edifici del rectorat de la Universitat, va estar presidit per la Rectora de la Universitat i van acudir, a més de l'alumnat premiat, els familiars, tutors/es i directors/es dels centres.

El talent, l’esforç i la dedicació de l’alumna, junt amb el suport familiar i de les amistats i sumat a tasca constant del professorat de l’IES Josep Segrelles han estat la clau.

Felicitacions per a Maria Belen pels resultats obtinguts!

Llistat llibres text 2018-19

30 de juny 2018, 0:18 publicada per Web Admin   [ actualitzat el 30 de juny 2018, 23:17 ]

ATENCIÓ!

L'alumnat que forma part del banc de llibres de 6é de Primària que passa a l'Institut (1r d'ESO) i  la resta d'ESO no han de comprar els llibres de text. 

No formen part del banc de llibres, i per tant han d'adquirir-los les famílies, els workbooks, quadernets i cahiers de l'élève, així com els llibres de lectura i tot aquell material no reutilitzable.

Concurs de dibuix escolar UPV – Antoni Cantó 2n premi CatB

29 de juny 2018, 23:56 publicada per Web Admin   [ actualitzat el 29 de juny 2018, 23:57 ]El nostre alumne de 3r DD, Antoni Cantó i Pastor ha guanyat el segon premi de la categoria B (de 12 a 15 anys) del concurs de dibuix escolar que organitza l'àrea de fons d'art i patrimoni de la UPV. 

Ací teniu tots els treballs de 3r de ESO presentats al concurs.1-10 of 153