Mededelingen‎ > ‎

Mailfunctionaliteit ge-deactiveerd

posted Mar 30, 2008, 4:43 AM by karel@g-iclon.nl   [ updated Apr 9, 2008, 1:45 PM ]
Helaas kunnen we binnen deze omgeving nog niet met elkaar via GMail mailen door de geadresseerde te kiezen uit de contactpersonenlijst (met daarin alle huidige accounts-gebruikers). De huidige accounts/gebruikers daarin hebben voor een groot deel nl. een emailadres dat gelijk is aan hun echte ICLON-adres. GMail kan daar momenteel niet goed mee overweg. Dat heeft te maken met het feit dat ik nog geen voorzieningen heb laten treffen door DIOS in onze domainname server. Daar wacht ik vooralsnog ook voorlopig mee omdat dat nogal ingrijpende consequenties heeft. 
(For the time being kunnen we wel mailen door ons alternatieve emailadres in te typen bij het adresseren. Zo is mijn (nog niet werkende emailadres) karel@iclon.leidenuniv.nl en mijn alternatieve adres karel@iclon.leidenuniv.nl.test-google-a.com. Alle accounts binnen deze omgeving hebben als username (staat voor het apenstaartje) de eerste letter van de roepnaam, gevolgd door de achternaam (zonder tussenvoegsel)
 
TIP: Maak gewoon even binnen jouw GMail nieuwe contactpersonen aan voor dié accounts die je een mail wilt gaan sturen, waarin bij het emailadres dus achter de accountname@  staat iclon.leidenuniv.nl.test-google-a.com
 
Niet erg mooi nog, maar goed, dat heb je nu eenmaal in een experimentele omgeving.)
 
Op 9-4-08 heb ik inmiddels besloten de mailfunctie binnen deze omgeving te de-activeren. Een half functionerende mailfunctie roept meer vragen op dan dat het doel rechtvaardigt: ervaring opdoen met het "bouwen" van een wiki.
Comments